Bestemmingsplan Winsum-west, sportlandschap vastgesteld

Logo Winsum

 

Op 20 februari 2018 heeft de gemeenteraad van Winsum het bestemmingsplan ‘Winsum-west, sportlandschap gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan biedt een planologisch kader voor het sportpark Winsum.

De gemeente Winsum werkt aan de herinrichting en concentratie van de sport en recreatie in Winsum-West. Belangrijke aanleiding en speerpunt hierin is de concentratie van de voetbalvelden met aanvullende voorzieningen (kleedkamer en kantine). Aanvullende speerpunten zijn duurzaamheid en de ontsluiting van het gebied. Om deze ontwikkeling planologisch mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Winsum-west, sportlandschap zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan. Naar aanleiding van de zienswijzen is de toelichting van het bestemmingsplan aangevuld met een paragraaf lichthinder. Ook zijn twee ambtshalve aanpassingen opgenomen in het plan. Om een goede aansluiting op de provincialeweg N361 ter hoogte van de Geert Reinderstraat mogelijk te maken is de functieaanduiding op de plankaart aangepast. Verder zijn ‘incidentele evenementen’ in de regels toegevoegd. Dit was in het vorige bestemmingsplan ook mogelijk.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het plan van 28 februari 2018 tot en met 10 april 2018 tijdens openingstijden ter inzage bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Winsum. U kunt het plan ook digitaal inzien via de website www.winsum.nl onder het kopje Ruimtelijke Plannen, of op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de naam ‘Bestemmingsplan Winsum-west, sportlandschap, onder IMRO-nummer NL.IMRO.0053.BPWI2017INBR1-VA01

Beroep

Een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de inzageperiode bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Voorts kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Een eventueel in te stellen beroep of verzoek tot voorlopige voorziening moet u sturen naar de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Voor meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure kunt u contact opnemen met mevrouw M. Bakema (0595-447777).

Winsum, 27 februari 2018

Burgemeester en wethouders van Winsum,

De burgemeester, M.A.P. Michels

De secretaris, F.J. Wiertz

Naar boven