Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Centrum 2013, Badhuis en omgevingsvergunning met toepassing van coördinatieregeling

Logo Hengelo

Realiseren van 29 appartementen in /boven het voormalige badhuis, met toepassing van de coördinatieregeling .

Op 6 juli 2016 heeft de gemeenteraad besloten om de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening toe te passen voor het realiseren van 29 appartementen in/boven het voormalige badhuis aan de Oldenzaalsestraat. Met deze regeling wordt de voorbereiding van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd. Dit betekent dat de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gelijktijdig plaatsvindt.

 

Gewijzigd v astgesteld bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft op 30 januari 2018 het bestemmingsplan Centrum 2013, Badhuis gewijzigd vastgesteld. Het plangebied wordt begrensd door de Oldenzaalsestraat, de Wemenstraat, de Drienerbeek en de sportvelden van VMBO de Spindel. Domain Twente BV is van plan om het badhuis, aan de Oldenzaalsestraat 18 te transformeren en op te toppen tot een appartementencomplex met 29 appartementen. Deze ontwikkeling past niet in het geldende bestemmingsplan Centrum 2013. Het bestemmingsplan Centrum 2013, Badhuis maakt deze ontwikkeling wel mogelijk.

 

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan opgenomen. Het betreffen zowel ambtelijke wijzigingen als wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen. Deze wijzigingen hebben betrekking op de toelichting en regels. Een overzicht van alle wijzigingen vindt u in de staat van wijzigingen.

 

 

O mgevingsvergunning bouwen

Het college van B en W maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning heeft verleend op 22 februari 2018 voor het oprichten van 29 appartementen in/boven het voormalige badhuis en het handelen met gevolgen voor beschermde monumenten aan de Dr. Ariënsstraat 41 t/m 97 (oneven), voorheen Oldenzaalsestraat 18. Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. In het definitieve besluit zijn meerdere nieuwe voorschriften opgenomen en op een aantal onderdelen redactioneel gewijzigd ten aanzien van het ontwerpbesluit.

 

Inz ien en beroep

U kunt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken van 28 februari tot en met 10 april 2018 op afspraak inzien in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 en op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0105-0301. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Geri Dijkhuis of Mariska de Vries. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld en tegen de delen van de omgevingsvergunning die gewijzigd zijn ten opzichte van het ontwerpbesluit.

De besluiten treden in werking op 11 april 2018. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. De besluiten treden dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op www.raadvanstate.nl of neem contact op met Geri Dijkhuis of Mariska de Vries.

 

Crisis- en Herstelwet ( Chw )

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het collegebesluit tot verlening van de omgevingsvergunning is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Indien binnen deze termijn geen beroepsgronden zijn ingediend, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven