Vastgestelde besluiten gemeentelijke coordinatieregeling Bestemmingsplan en Omgevingsvergunning en milieueffectrapportage Windpark Synergie, Meentjesweg – Ebbenweg Nieuwleusen

Logo Dalfsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen maken bekend, dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten met ingang van 28 februari gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    het door de gemeenteraad op 19 februari 2018 vastgestelde 10e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Windpark Synergie en

  • 2.

    de door het college van burgemeester en wethouders op 20 februari 2018 verleende omgevingsvergunning Windpark Synergie.

Doel van de besluiten

De besluiten maken het Windpark Synergie mogelijk. Windpark Synergie bestaat uit twee windturbines die geëxploiteerd gaan worden door de lokale coöperatie Nieuwleusen Synergie en liggen aan de Meentjesweg en Ebbenweg in Nieuwleusen.  

Coördinatiebesluit 

De gemeenteraad van Dalfsen heeft op 21 maart 2016 besloten toepassing te geven aan de coördinatiebepaling van artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening voor het project Windpark Synergie. Om het plan te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan en een omgevingsvergunning nodig. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met het bestemmingsplan. Met de coördinatieregeling zijn de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen. Het College van Burgemeester en Wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad en het verlenen van de omgevingsvergunning. 

Ter inzage

bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan 10e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Windpark Synergie met identificatienummer NL.IMRO.0148.BgemDlfshz10-vs01 ligt van 28 februari 2018 tot en met 11 april 2018 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

- Digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

- Digitaal via de website van de gemeente www.dalfsen.nl

- Op papier bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen

De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

omgevingsvergunning

Er is een omgevingsvergunning verleend voor het bouw en het gebruik van de windturbines.

De verleende omgevingsvergunning ligt met ingang van 28 februari 2018 tot en met 11 april 2018 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

- Op papier bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen

- Digitaal via de website van de gemeente www.dalfsen.nl 

Milieueffectrapportage

Om de milieubelangen van het plan en het project goed af te kunnen wegen is voor deze besluiten een milieueffectrapport opgesteld. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten maken dan ook onderdeel uit van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning. Over het milieueffectrapport is op 23 januari 2018 toetsingsadvies uitgebracht door de commissie voor de milieueffectrapportage. 

Crisis- en herstelwet

De besluiten voor het Windpark Synergie vallen in de categorie projecten zoals opgenomen in bijlage I sub 1.2 van de Crisis- en herstelwet (Chw). Volgens artikel 1.1 lid 1 Chw zijn daarom de bijzondere procedurele bepalingen uit afdeling 2 van de Chw van toepassing als er beroep wordt ingesteld.  

Instellen beroep

Volgens artikel 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen tijdens de beroepstermijn tot en met 11 april 2018, tegen de gecoördineerde besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

De beroepsgronden moeten in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.  

De gecoördineerde besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. 

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Dalfsen, 27 februari 2018

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

 

Naar boven