Provincie Zeeland - Verkeersbesluit – verkeersmaatregelen voor provinciale weg Nisse - Middelburg (N665); (gedeelte Lewedorp-Arnemuiden), plaatselijke benaming Langeweg; Vaststelling maximumsnelheid 60 km/h op gedeelte hoofdrijbaan van km 48.300 tot km 50.400 (zonebepaling).

Logo Zeeland

Middelburg, 21 februari 2018

Corsanummer : 18004361

Afdeling : Beheer en Onderhoud

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

betreft:

Verkeersbesluit voor de provinciale weg Nisse - Middelburg (N665); (gedeelte Lewedorp-Arnemuiden), plaatselijke benaming Langeweg; Vaststelling maximumsnelheid 60 km/h op gedeelte hoofdrijbaan van km 48.300 tot km 50.400 (zonebepaling).

Overwegingen met betrekking tot het besluit

Bevoegdheidsgrondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens.

De betreffende weg N665 is in beheer bij de provincie Zeeland.

Op grond van artikel 18, eerste lid onder b, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Motivering en belangenafweging

Na reconstructie, in het kader van de verkeersveiligheid, van de provinciale weg Nisse – Middelburg

(N665) , (gedeelte Lewedorp - Arnemuiden), heeft de Langeweg, omdat hierover relatief weinig verkeer rijdt, de functie van erftoegangsweg gekregen. (Afwaardering van gebiedsontsluitingsweg naar erftoegangsweg). Op dergelijke wegen geldt een maximumsnelheid van 60 km/h.

Op de ter plaatse aansluitende wegen van het Waterschap Scheldestromen geldt een zoneregeling van 60km/h. Daarom is er in het kader van eenduidigheid en uniformiteit, voor gekozen een 60 km/h zone in te stellen op voornoemd weggedeelte van de N665. Dit is overzichtelijker en duidelijk(er) voor de weggebruiker, hetgeen kan bijdragen aan (het verhogen van) de verkeersveiligheid.

(Aanvullende) fysieke maatregelen

De hoofdrijbaan is smaller geworden. Er is een berm aangelegd van 1,5 meter tussen hoofdrijbaan en fietspad; deze is deels verhard met doorgroeistenen. Hierdoor is de route tussen Arnemuiden en de Sloedam veiliger geworden. Om de zonebepaling en bijbehorende bebording kracht bij te zetten, zijn ook fysieke maatregelen getroffen in de vorm van de aanleg van vier verkeersplateaus. Deze plateaus zijn gerealiseerd ter hoogte van km 48.4; 48.6; 49.9 en 50.1.

Aangezien voor deze (aanvullende) fysieke maatregelen geen sprake is van een beperking en/of uitbreiding van categorieën weggebruikers, worden deze aangemerkt als een feitelijke handeling waartegen geen bezwaar openstaat.

Overig

De in dit verkeersbesluit genoemde verkeersmaatregelen strekken tot de volgende in artikel 2 van de

Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen:

Lid 1, sub. a: het verzekeren van de veiligheid op de weg;

Lid 1, sub. b: het beschermen van weggebruikers en passagiers;

Lid 1, sub. c: het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

Gelet op artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de politie.

Gelet op artikel 25 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de aangrenzende wegbeheerder(s).

Gelet op artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) wordt dit besluit bekendgemaakt door publicatie in de Staatscourant en is voor een ieder in te zien op de website van de Staatscourant via https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant.

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen

b e s l u i t e n wij:

  • I.

    Door plaatsing van de verkeersborden A1-60-ZB en A2-60-ZE van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990), voor de hoofdrijbaan van de provinciale weg Nisse – Middelburg (N665), (gedeelte Lewedorp – Arnemuiden), plaatselijke benaming Langeweg, van km 48.300 tot km 50.400, in beide richtingen, een zone in te stellen waarvoor een maximumsnelheid van 60 km/h geldt;

  • II.

    in te trekken, voor zover nodig, eerder genomen besluiten;

  • III.

    dit verkeersbesluit te publiceren in de Staatscourant.

 

GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND,

namens dezen,

  

ir. C.A.J. Verhoeve MPM,

hoofd afdeling Beheer en Onderhoud.

Mededelingen

Inlichtingen

Voor nader gewenste inlichtingen kunt u contact opnemen met:

de heer A. Francke, Unit Droge Infrastructuur, telefoonnummer: 06-28904090;

mevrouw A. Caljouw, afdeling Beheer en Onderhoud, telefoonnummer: 06-25726507.

Rechtsmiddelen

Belanghebbenden kunnen schriftelijk bezwaar maken tegen dit besluit bij: Gedeputeerde Staten van Zeeland, t.a.v. de secretaris van de commissie voor bezwaarschriften, Postbus 6001, 4330 LA Middelburg.

Wie is belanghebbende?

Volgens artikel 1:2 van de Algemene wet bestuursrecht bent u belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij een besluit betrokken is. Uw belang moet zich dan wel onderscheiden van de belangen van grote aantallen anderen. Daarvan is bijvoorbeeld sprake als u eigenaar, huurder of gebruiker bent van een perceel in de directe omgeving van de weg waarop het besluit betrekking heeft. Volgens vaste jurisprudentie is dat onderscheid bij een willekeurige verkeersdeelnemer onvoldoende aanwezig.

(Aanvullende) fysieke maatregelen

Hiertegen staat geen bezwaar open, omdat i.c. geen sprake is van een beperking en/of uitbreiding van categorieën weggebruikers. De mededeling hierover kan niet worden aangemerkt als een besluit in de zin van art. 1:3, lid 1 Awb.

In het bezwaarschrift neemt u ten minste op uw naam en adres, de dagtekening van het bezwaarschrift, tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend.

U moet het bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt. Doorgaans is dat de dag na de datum van verzending. I.c. is dat de dag na de datum van bekendmaking in de Staatscourant. Overschrijding van de inzendtermijn kan ertoe leiden dat met uw bezwaren geen rekening wordt gehouden.

Als u overweegt bezwaar te maken, kunt u een informatiefolder aanvragen op telefoonnummer 0118-631000. U kunt de informatie ook downloaden via https://www.zeeland.nl/subsidieregels-en-procedures/bezwaar-maken.

Wij wijzen u erop dat het bezwaar niet de werking van het besluit schorst. U kunt een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven