Toepassen coördinatieregeling en start inspraak voorontwerp bestemmingsplan ‘Maarten Kruytstraat’

Logo Noordwijk

Coördinatieregeling

Het college van burgemeester en wethouders maakt, overeenkomstig artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 25 augustus 2016 heeft besloten om voor het project ‘Maarten Kruytstraat’ de zgn. coördinatieregeling toe te passen. De coördinatieregeling heeft betrekking op het gelijktijdig in procedure brengen van een bestemmingsplan en een aanvraag om omgevingsvergunning.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, handelen in strijd met het bestemmingsplan, het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of werkzaamheden in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan, beheersverordening of voorbereidingsbesluit is bepaald en het bestemmingsplan ‘Maarten Kruytstraat’.

Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning voor de genoemde activiteiten. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

Inspraak

Tevens maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat op grond van de inspraakverordening het voorontwerp bestemmingsplan ‘Maarten Kruytstraat’ vrijgegeven is voor inspraak.

Inhoud voorontwerp bestemmingsplan

Het voorontwerp bestemmingsplan geeft het toetsingskader om de ontwikkeling op het parkeerplein aan de Maarten Kruytstraat mogelijk te maken. Om het aanbod voor dagelijkse boodschappen in Noordwijk aan Zee te verbeteren willen de eigenaar en de gemeente een grotere supermarkt realiseren. Om dit mogelijk te maken wil de eigenaar de bestaande supermarkt van de Bomstraat verplaatsen naar de Maarten Kruytstraat. Aan deze straat wordt op de begane grond een winkelruimte met een bruto vloeroppervlak (bvo) van 2.350 m² gerealiseerd, bestaande uit circa 1.650 m² bvo voor de supermarkt en circa 700 m² bvo voor een versmarkt. Daarbij wordt tevens een ondergrondse parkeergarage met 96 parkeerplaatsen gerealiseerd. Op het dak van de supermarkt worden 42 appartementen met eigen parkeergelegenheid gerealiseerd.

Ter inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 28 februari tot en met 10 april 2018 voor een ieder ter inzage. U kunt de documenten raadplegen:

  • 1.

    bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42

  • 2.

    via www.ruimtelijkeplannen.nl aan de hand van de volgende codering: NL.IMRO.0575.BPZWMrtKruytstraat-VO01

Inloopavond

Op maandag 19 maart 2018 organiseert de gemeente samen met de ontwikkelaar een inloopavond in de Kapel aan Zee aan de Hoofdstraat 96. De inloopavond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Tijdens deze avond kunt u informatie inwinnen over het voorontwerp bestemmingsplan en vragen stellen aan de gemeente en de ontwikkelaar.

Inspraakreactie

Gedurende de termijn dat het voorontwerp inzage ligt, kan een ieder - bij voorkeur schriftelijk - een inspraakreactie naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Het is ook mogelijk mondeling een inspraakreactie naar voren te brengen.

Uw schriftelijke inspraakreactie dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 298, 2200 AG te Noordwijk, onder vermelding van ‘inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan Maarten Kruytstraat’. Als u een mondelinge inspraakreactie wilt geven, dan kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling via T 071 - 36 60 000.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge inspraakreactie geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen de inspraakreactie betrekking heeft.

Noordwijk, 27 februari 2018

Naar boven