Vaststelling ontwerp Actieplan geluid Richtlijn Omgevingslawaai

Logo Gouda

Burgemeester en wethouders hebben op 20 februari 2018 het ontwerp Actieplan geluid Richtlijn Omgevingslawaai Gouda 2018-2023 vastgesteld.

De verplichting tot het opstellen van een actieplan is opgenomen in artikel 11.12, tweede lid, Wet milieubeheer en vloeit voort uit de implementatie van de Europese Richtlijn omgevingslawaai in Nederland. Het Actieplan geluid Richtlijn Omgevingslawaai is het wettelijk verplichte vervolg op de in 2017 vastgestelde en gepubliceerde geluidkaarten en beschrijft de maatregelen die nodig zijn om de leefomgevingskwaliteit te borgen door negatieve gezondheidseffecten ten gevolge van geluid te beperken.

Het ontwerp Actieplan geluid Richtlijn Omgevingslawaai Gouda 2018-2023 en de bijbehorende stukken zijn gedurende 6 weken in te zien via de website www.gouda.nl. Heeft u geen beschikking over internet en wilt u toch de stukken inzien? Maak dan even een afspraak via het klantcontactcentrum telefoon 140182.

Op grond de algemene inspraak- en participatieverordening Gouda en de bepalingen van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder op het ontwerpbesluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gouda, Postbus 1086, 2800 BB Gouda.

Het actieplan bevat alleen beleidsvoornemens en voorgenomen maatregelen en is niet gericht op direct rechtsgevolg. Na verwerking van de ingediende zienswijzen staat het vastgestelde actieplan dan ook niet open voor bezwaar of beroep.

 

Naar boven