BEKENDMAKING Wet voorkeursrecht gemeenten tot voorlopige aanwijzing van de percelen grond met opstallen, gelegen aan de Bisonweg 11 te Swifterbant.

Logo Dronten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten maken ingevolge het bepaalde in artikel 4 en 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat zij op 21 februari 2018 hebben besloten tot voorlopige aanwijzing van de percelen grond met opstallen gelegen aan Bisonweg 11 te Swifterbant, kadastraal bekend gemeente Dronten sectie DTN01.B.2733, groot 414040 m2 als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Aan de gronden is een niet-agrarische bestemming toebedacht en het huidige gebruik wijkt af van de toegedachte bestemming.

De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende tekening en lijst van aangewezen percelen met vermelding van grootte en eigenaren en beperkt gerechtigden.

Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant te weten op 23 februari 2018, en geldt voor een termijn van drie maanden. Alle bescheiden met betrekking tot dit besluit liggen met ingang van 23 februari 2018 gedurende zes weken met de bijbehorende kadastrale kaart en overige stukken kosteloos ter inzage bij de publieksbalie van de gemeente Dronten, De Rede 1 te Dronten

De eigenaren van de percelen en de zakelijk gerechtigden van de percelen krijgen afzonderlijk bericht.

Voorkeursrecht

Door het besluit tot aanwijzing van de percelen gelegen aan de Bisonweg 11 te Swifterbant als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht aan de gemeente van toepassing. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Dronten te koop aan moeten bieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Zienswijze

Binnen drie maanden dient de raad zelfstandig te besluiten tot definitieve vestiging van het voorkeursrecht voor langere termijn. Dit besluit geldt dan tenminste voor drie jaar. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad op 26 april 2018 te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht in de gelegenheid gesteld om binnen zes weken, gerekend vanaf de datum terinzagelegging schriftelijk of mondeling hun zienswijzen naar voren te brengen. Deze zienswijze kan worden gericht aan de raad van de gemeente Dronten, Postbus 100, 8250 AC Dronten. Wanneer een belanghebbende een mondelinge zienswijze wil indienen kan deze telefonisch contact opnemen met de heer J. van Duin van de afdeling Gebiedsontwikkeling 0321-388218. Het concept raadsvoorstel en besluit ligt eveneens ter inzage bij de publieksbalie van de gemeente Dronten.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Binnen zes weken gerekend vanaf 23 februari 2018 kunt u uw bezwaar kenbaar maken.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en tenminste dient daarin te worden opgenomen:

  • 1.

    Naam en adres van de indiener.

  • 2.

    De dagtekening.

  • 3.

    Omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht.

  • 4.

    De gronden van bezwaar.

Een bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten, Postbus 100, 8250 AC Dronten. Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit bestaat er tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Dronten, 22 februari 2018

Het college van Dronten,

secretaris, mr. D.G.C. van der Spek;

burgemeester, mr. A.B.L. de Jonge.

Naar boven