Vaststelling bestemmingsplan en omgevingsvergunning‘Verplaatsing Lidl’

Logo Huizen

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het vastgestelde bestemmingsplan

‘Verplaatsing Lidl’ en de verleende omgevingsvergunning ter inzage. U kunt de stukken met ingang van 23 februari 2018 gedurende zes weken inzien.

Inhoud bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Lidl heeft een verzoek ingediend om de huidige winkel aan de Havenstraat te verplaatsen naar een nieuwe locatie aan de Bestevaer. Op de plek waar de winkel nu is gevestigd, is een uitbreiding van het hoofdkantoor voorzien. In het bestemmingsplan is de bestemming van de huidige winkel aangepast waarmee geen detailhandel meer mogelijk is op deze plek. Voor de nieuwe locatie van de winkel is de geldende bestemming aangepast om op die plek detailhandel mogelijk te maken. Er is geen sprake van een verruiming van detailhandel in het bestemmingsplan, op de nieuwe locatie bedraagt de bedrijfsvloeroppervlakte maximaal 1500m2 en de verkoopvloeroppervlakte maximaal 1200 m2.

Naast het vastgestelde bestemmingsplan ligt de verleende omgevingsvergunning ten behoeve van de nieuwe winkel ter inzage. De procedures van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden, met toepassing van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening), gecoördineerd uitgevoerd.

Inkijken bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen ter inzage in het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Het Klantcontactpunt is geopend op ma, di, wo, do: 08.30 - 17.00 en vr: 08.30 - 16.00 uur.

De stukken behorend bij het project zijn te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl > Bouwprojecten>Verplaatsing Lidl

Het bestemmingsplan is tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPLIDL2017-VG01

Beroep instellen:

De beroepstermijn loopt van 24 februari 2018 tot en met 6 april 2018. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking op 7 april 2018. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning wel op. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 22 februari 2018

Naar boven