Kennisgeving wijziging instemmingsbesluit Tietjerk, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat doet de volgende kennisgeving:

Dat het instemmingsbesluit voor het winningsplan Tietjerk is gewijzigd. Uit de voorkomens Tietjerksteradeel-Vlieland en Tietjerksteradeel-Rotliegend wordt reeds door de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen gas geproduceerd. De wijziging van het instemmingsbesluit voor het winningsplan Tietjerk betreft het aanpassen van de productieperiode voor de voorkomens Tietjerksteradeel-Vlieland en Tietjerksteradeel-Rotliegend van 2015 naar 2021. De gevraagde aanpassing van de einddatum geeft slechts meer tijd om de totale volumes te kunnen produceren waarmee reeds is ingestemd in het instemmingsbesluit van 5 december 2013 door de Minister van Economische Zaken. Geografisch bezien liggen de voorkomens Tietjerksteradeel-Vlieland en Tietjerksteradeel-Rotliegend in de provincie Fryslân, in de gemeenten Tietjerksteradeel, Smallingerland en Achtkarspelen en in het verzorgingsgebied van Wetterskip Fryslân.

Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 34, vierde lid onder b van de Mijnbouwwet). In de voorbereiding van de wijziging van het instemmingsbesluit voor het winningsplan Tietjerk zijn de betrokken decentrale overheden, conform de Mijnbouwwet in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen op het ingediende verzoek tot wijziging van het instemmingsbesluit.

Tot en met 6 april 2018 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK DEN HAAG.

Voor nadere inlichtingen kunt u op maandag, woensdag en vrijdag tussen 14:00- 16:30 uur contact opnemen met dhr. M. Claasen (tel. 070 379 8371).

Naar boven