Kennisgeving intrekken oude ontwerp-bestemmingsplan bedrijventerrein Lauwerskwartier 2e fase en ter inzage legging van het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan bedrijventerrein Lauwerskwartier 2e fase te Surhuisterveen.

Logo Achtkarspelen

 

Eind 2012 heeft het ontwerp-bestemmingsplan bedrijventerrein Lauwerskwartier 2e fase te Surhuisterveen ter inzage gelegen. Op 11 september 2014 heeft de gemeenteraad besloten tot uitstel van het besluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan Lauwerskwartier 2e fase. Enerzijds vanwege het op dat moment ontbreken van de vraag naar bedrijfskavels en het ruime aanbod van bestaande panden in Surhuisterveen. Anderzijds vond de raad het te vroeg om een besluit te nemen over het bestemmingsplan, zij wilde eerst het behoeftenonderzoek van de provincie afwachten.

Nu de economische situatie gunstiger is en de vraag naar bedrijfskavels is toegenomen, komt de uitbreiding van het bedrijventerrein Lauwerskwartier weer in beeld. Daarom wordt de procedure voor het bestemmingsplan Lauwerskwartier 2e fase weer opgestart. Direct overgaan tot vaststelling is niet mogelijk omdat het ontwerp-bestemmingsplan van 2014 ingrijpend is aangepast. Daarom moet het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan opnieuw ter inzage worden gelegd. Het oude ontwerp is ingetrokken. Op het nieuwe ontwerp kan men wederom een zienswijze indienen.

 

1.Intrekken oude ontwerp bestemmingsplan Lauwerskwartier 2e fase

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘bedrijventerrein Lauwerskwartier 2e fase’ in Surhuisterveen is ingetrokken. De reden hiervoor is dat dit ontwerp-bestemmingsplan, dat eind 2012 ter inzage heeft gelegen, dermate ingrijpend is aangepast dat niet meer gesproken kan worden van hetzelfde plan.

Daarmee stopt de procedure voor het oude ontwerp-bestemmingsplan. Het oude ontwerp bestemmingsplan en de tegen dat ontwerp ingediende zienswijzen worden niet behandeld door de gemeenteraad. De procedure voor het oude ontwerp is hiermee gestopt.

 

 

2.Nieuw ontwerp bestemmingsplan Lauwerskwartier 2e fase ter inzage

Inleiding

Het ontwerp bestemmingsplan bedrijventerrein Lauwerskwartier 2e fase geeft een regeling voor de uitbreiding van het bedrijventerrein Lauwerskwartier te Surhuisterveen. Het plangebied ligt aan de zuidoostkant van Surhuisterveen. Het wordt aan de oostkant begrensd door het bestaande bedrijventerrein Lauwerskwartier, aan de zuid- en westkant door de (bebouwing aan de) Warreboslaan en aan de noordkant door het parkeerterrein en de gronden behorende bij de Surventohal (sporthal).

Het huidige plangebied kenmerkt zich als agrarisch grondgebied en sluit aan op het bestaande bedrijventerrein Lauwerskwartier. Een deel van het gebied wordt omgevormd tot bedrijventerrein. De hoofdontsluiting van de uitbreiding sluit aan op het bestaande patroon van Lauwerskwartier 1e fase. Rond het bedrijventerrein zal een groenbestemming worden gelegd zodat afschermende beplanting het zicht op het bedrijventerrein zal beperken.

Ter inzage

Vanaf 22 februari tot en met 4 april 2018 ligt het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage.

Het plan kunt u inzien:

-in het Klant Contact Centrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en;

- via onze websitewww.achtkarspelen.nl/plannen.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.BPSvbtlauwskw2e18-ON01 ).

Zienswijzen

Tot en met 4 april 2018 kunt u uw zienswijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail verstuurt u naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak voor 20 maart 2018.

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met G.J. Klont van de afdeling Ontwikkeling, via het algemene telefoonnummer 14 0511.

Buitenpost, 21 februari 2018

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G.Gerbrandy, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven