Rectificatie publicatie ontwerp besluit omgevingsvergunning, ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en ontwerp besluit hogere grenswaarden m.b.t. plan voor realisatie woningbouw op de locatie Ritaplein 4 in Boskant, gemeente Meierijstad.

Logo Meierijstad

De ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp Verklaring van geen bedenkingen Ritaplein 4 hebben vanaf 28 december 2017 ter inzage gelegen. In de publicatie is terinzagelegging van het ontwerp besluit hogere grenswaarden niet vermeld. In verband hiermee vindt nu opnieuw een publicatie en ter inzagelegging van alle stukken plaats.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad maakt bekend dat zij voornemens is om met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning te verlenen voor het afwijken van het bestemmingsplan Boskant, ten behoeve van de realisatie van 14 grondgebonden woningen in de voormalige kerk aan het Ritaplein 4 in de kern Boskant, kadastraal bekend als ODR01 H 4433.

De omgevingsvergunning bestaat uit de activiteiten: Bouwen, Planologische afwijking, Kappen, Uitweg (inrit).

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 14 december 2017 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag omgevingsvergunning een ontwerp Verklaring van geen bedenkingen te verlenen. Daarbij heeft de raad verder besloten dat wanneer er geen zienswijzen tegen de Verklaring van geen bedenkingen worden ingediend, deze verklaring als definitief zal worden beschouwd.

Ingevolge de Wet geluidhinder is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde op de gevels van de woningen wordt overschreden vanwege het verkeer op de Boskantseweg en dat er geen doelmatige geluid beperkende maatregelen mogelijk zijn waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarden kan worden gereduceerd. Het vaststellen van hogere grenswaarde is dan ook noodzakelijk. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om voor het onderhavige plan een hogere grenswaarde vast te stellen. Dit ontwerp besluit ligt samen met de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de ontwerp Verklaring van geen bedenkingen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder met alle daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 22 februari 2018, gedurende zes weken (tot en met woensdag 4 april 2018) ter inzage.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken tegen genoemde ontwerp besluiten en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen. Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder kunnen worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Zienswijzen tegen de ontwerp Verklaring van geen bedenkingen richt u aan de gemeenteraad van Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie, dient u een afspraak te maken. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met T. van Gerven van het atelier VTH, bereikbaar via telefoonnummer (0413) 381931.

 

Naar boven