Vastgesteld wijzigingsplan 'Meedhuizen-Ideweersterweg 10'

Logo Delfzijl

Het perceel Ideweersterweg 10 te Meedhuizen heeft een agrarische bestemming. De agrarische bestemming moet worden gewijzigd in een woonbestemming omdat er geen agrarische activiteiten meer plaatsvinden.

In de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied-Zuid’ is in artikel 4.8. onder f een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Burgemeester en wethouders kunnen het plan onder voorwaarden wijzigen in die zin dat de bestemming ‘Agrarisch - Wegdorpenlandschap’ wordt gewijzigd in de bestemming 'Wonen - Voormalige boerderijpanden'. Van deze bevoegdheid wordt nu gebruik gemaakt. De vrijstaande schuur gelegen achter het voormalige boerderijpand krijgt bestemming 'Bedrijf' met de functieaanduiding 'specifieke vorm van bedrijf - kweken en houden van postduiven'.

Wijzigingen

Voor de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan verwijzen wij u naar bijlage 2 van de toelichting 'Nota van beantwoording zienswijzen'.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan en het collegebesluit liggen van 22 februari 2018 tot en met 4 april 2018 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140956 of bij de receptie. Ook ligt het plan met besluit ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast is het plan met besluit digitaal in te zien via www.delfzijl.nl/bestemmingsplannen. De digitale versie van het wijzigingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het collegebesluit beroep worden ingesteld door:

- degenen, die tijdig hun zienswijze bij het college naar voren hebben gebracht;

- iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

- belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan bij het college naar voren hebben gebracht;

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het collegebesluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het collegebesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven