Herbegrenzingsplan ter inzage, wijziging begrenzing Natuur Netwerk Brabant "Boschkens-Surfplas", Goirle

Logo Goirle

In de bekendmaking van 1 februari 2018 waarin wij hebben aangekondigd dat het ontwerp-bestemmingsplan "Boschkens-Surfplas" ter inzage ligt, hadden wij u er tevens op moeten wijzen dat er het voornemen is om de begrenzing van het Natuur Netwerk Brabant te wijzigen.

Op basis van de provinciale ‘Verordening ruimte 2014’ kan de gemeente de provincie vragen de begrenzing van het Natuur Netwerk Brabant te wijzigen. In het noordwestelijke deel van het plangebied "Boschkens-Surfplas" ligt van de te ontwikkelen (water)woningen, nu een klein deel binnen de aanduiding  “Natuur Netwerk Brabant”. Dit had echter volgens de systematiek van de Verordening ruimte de aanduiding ‘bestaand stedelijk gebied’ moeten zijn. Daarom vraagt de gemeente de provincie om voor een gedeelte van het plangebied de aanduiding ‘Natuur Netwerk Brabant’ te wijzigen in ‘bestaand stedelijk gebied’.

In het hergrenzingsplan is opgenomen welke gebieden met de gebiedsaanduiding ‘Natuur Netwerk Brabant” in de Verordening ruimte verwijdert dienen te worden en welke gebieden in Verordening ruimte de aanduiding “ bestaand stedelijk gebied” moeten krijgen.

Na de inzage termijn vragen wij de provincie een besluit te nemen. De provincie betrekt hierbij eventueel ingekomen reacties.

Ter inzage en reageren

Zowel het ontwerp-bestemmingsplan alsmede het herbegrenzingsplan liggen nog tot en met woensdag 14 maart ter inzage, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur, in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kunnen dan, of na afspraak, worden ingezien.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan en herbegrenzingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Goirle, naar keuze, op de volgende wijze:

* schriftelijk (adres: gemeenteraad van Goirle, Postbus 17, 5050 AA te Goirle) of

* mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar Theo Li (tel. nr.: 013-531 06 57).

Goirle, 21 februari 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle,

de secretaris,

Jolie Hasselman

de burgemeester,

Mark van Stappershoef

Naar boven