BEKENDMAKING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN Sas van Gent, Canadalaan en ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Zorgcentrum Canadalaan

Logo Terneuzen

Zorgcentrum Canadalaan

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend dat zij, op grond van de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening, alsmede artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, ter inzage leggen:

• het ontwerpbestemmingsplan Sas van Gent, Canadalaan;

• Het ontwerp van de omgevingsvergunning voor de bouw van een zorgcentrum aan de Canadalaan te Sas van Gent.

 

Doel

Het doel van dit bestemmingsplan is het ruimtelijk mogelijk maken van de bouw van een zorgcentrum aan de Canadalaan en het verplaatsen van de in het gebied aanwezige speelplaats naar een locatie aan de Paul Krügersdreef te Sas van Gent.

De omgevingsvergunning maakt de bouw van het zorgcentrum aan de Canadalaan daadwerkelijk mogelijk.

 

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning geven wij toepassing aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig worden doorlopen, en de besluiten gecoördineerd worden behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken met identificatienummer NL.IMRO.0715.BPSVG06-ON01 en het ontwerp van de omgevingsvergunning met zaaknummer W-AOV170672 liggen ter inzage van donderdag 11 januari 2018 tot en met woensdag 21 februari 2018. De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning zijn te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op https://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen. De stukken kunnen ook digitaal worden ingezien bij de publieksbalies in Terneuzen en Axel. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een zienswijze richt u aan de gemeenteraad (bestemmingsplan) of het college van burgemeester en wethouders (omgevingsvergunning) van de gemeente Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze vragen wij u een afspraak te maken. U kunt contact opnemen met de heer K. van Gorp van het team Planvorming, telefoon 14 0115. Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag. Een zienswijze kunt u ook per e-mail verzenden aan wro@terneuzen.nl.

 

WET GELUIDHINDER

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen zijn van plan om op grond van de Wet geluidhinder een hogere waarde vast te stellen van 55 dB(A) vanwege de industrie en 52 dB(A) vanwege het wegverkeer voor het zorgcentrum aan de Canadalaan te Sas van Gent.

 

Het plan houdt verband met het ontwerp van het bestemmingsplan Sas van Gent, Canadalaan, dat de bouw van het zorgcentrum mogelijk maakt. Uit het bij dit plan behorende akoestisch onderzoek blijkt dat de te verwachten geluidsbelasting vanwege het verkeer op de Canadalaan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt.

 

Het terugdringen van de geluidsbelasting, bijvoorbeeld door afstandsvergroting tussen het zorgcentrum en de weg, beperking van de verkeersomvang en/of de rijsnelheid, wijziging van de verkeerssamenstelling, toepassing van stil asfalt, plaatsing van geluidschermen of aanleg van geluidwallen, stuit op stedenbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige en financiële bezwaren.

 

Tevens is op basis van andere onderzoeken bekend dat de geluidsbelasting veroorzaakt door de bedrijven op het industrieterreinen Poel- en Ghellinckpolder de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) overschrijdt. Ook hier stuiten maatregelen om de geluidsbelasting terug te dringen, zoals het plaatsen van schermen, op technische en stedenbouwkundige bezwaren.

 

Inzien

Het ontwerp van het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken kunnen van donderdag 11 januari 2018 tot en met woensdag 21 februari 2018 worden ingezien bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestiging Markt 1 in Axel.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moet u indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Terneuzen, postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunt u inbrengen bij de heer J.A. Alewijnse, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000). Desgewenst kunt u hierover een afspraak maken. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. Verder kan degene die een zienswijze indient verzoeken zijn of haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

 

Alleen belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen later beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij men aantoont daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest.

 

WET MILIEUBEHEER

 

Bekendmaking m.e.r. beoordelingsbesluit Zorgcentrum Canadalaan.

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend dat er voor het bestemmingsplan Sas van Gent, Canadalaan, geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

 

Op grond van de Wet milieubeheer dient voor het bestemmingsplan beoordeeld te worden of de activiteit die dit bestemmingsplan mogelijk maakt (bouw van een zorgcentrum), zodanige nadelige gevolgen voor het milieu veroorzaakt, dat het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk is.

Uit het opgestelde ontwerp van het bestemmingsplan blijkt dat de in het bestemmingsplan mogelijk gemaakte activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu heeft. Bestaande milieucontouren in het plangebied ondergaan door deze bouw geen wijziging. Daardoor is het opstellen van een milieueffectrapport niet nodig.

 

Het m.e.r. beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor het nieuw vast te stellen bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u als zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan inbrengen.

 

Terneuzen, 10 januari 2018

 

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

gemeentesecretaris,

burgemeester,

 

J.G. (Jan) Princen

J.A.H. (Jan) Lonink

 

Naar boven