GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘Stadhouderspark Kamers 1

Logo Vught

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 8 februari 2018 het bestemmingsplan  ‘Stadhouderspark Kamers 1’ gewijzigd is vastgesteld. Hieronder staat waar dit plan over gaat. Ook leest u hoe u hierop kunt reageren.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Stadhouderspark, deelgebied Kamers I (ook wel bekend als de locatie Klaassen) is gelegen langs de Postweg. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 25 eengezinswoningen en 7 seniorenwoningen mogelijk.

Wat zijn de wijzigingen in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Stadhouderspark Kamer 1’?

Naar aanleiding van zienswijzen heeft de gemeenteraad per amendement besloten de ontsluiting op een andere wijze vorm te geven. De voorgestelde ontsluiting via een lus achter de woningen aan de Louise de Colignylaan komt hiermee te vervallen. Er is gekozen voor een directe aansluiting op de Postweg. De regels en de verbeelding zijn daarom aangepast om een directe aansluiting voor autoverkeer achter de woningen aan de Louise de Colignylaan niet meer mogelijk te maken.

Vanwege de grote wijziging ten opzichte van het plan dat is voorgelegd aan de gemeenteraad heeft zij besloten het plan gewijzigd vast te stellen en versie ‘VG02’ te laten publiceren.

Andere redactionele wijzigingen hebben betrekking op onderdelen in de toelichting zoals een verduidelijking van de argumentatie op het aantal woningen en het aantal parkeerplaatsen. In de regels zijn er aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot de uitstraling van carports. Alle aanpassingen zijn terug te lezen in de nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Bij dit bestemmingsplan hoort een beeldkwaliteitsplan. Dit beeldkwaliteitsplan is ongewijzigd door de gemeenteraad vastgesteld.

Bij dit bestemmingsplan hoort ook een hogere waarde besluit. Dit besluit wordt apart gepubliceerd.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan bekijken

U kunt van donderdag 22 februari tot en met woensdag 4 april 2018 het bestemmingsplan met bijbehorende stukken bekijken:

 

  • 1.

    Via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer

  • 2.

    Bij de Ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught, tijdens openingstijden 

    Tegen betaling kunt u afschriften krijgen van de stukken die ter inzage liggen.

     

    Wat gebeurt er nu het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld?

    Binnen de genoemde termijn kan beroep worden ingesteld door belanghebbende die binnen de daarvoor gestelde termijn hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt of redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht. En een ieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

     

    Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In het beroepschrift staan in ieder geval: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de redenen van het beroep en uw handtekening.

     

    Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift vermeldt u dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

     

    Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en hogere waarde treedt in werking op 5 april 2018. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State over uw beroep heeft beslist. Misschien kunt of wilt u die beslissing over uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening of schorsing. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend.

     

    Hebt u nog vragen?

    Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met mevrouw D. Jansen van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 14073.

Naar boven