Ontwerpbestemmingsplan en concepthandhavingsnotitie camping de Kreek ter inzage

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de gemeentelijke inspraakverordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0584.BPBUITEN2015007-ON99) en de concepthandhavingsnotitie camping de Kreek ter inzage worden gelegd.

O ntwerp bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor de bestaande camping de Kreek, Zinkweg 182a (inclusief bedrijfswoning), de naastgelegen woning, Zinkweg 182 en tot slot een deel van de leidingenstrook direct ten noorden en zuiden van de camping. Op basis van het ontwerpbestemmingsplan mogen ter plaatse van de bestaande camping (Zinkweg 182a) maximaal 61 standplaatsen voor stacaravans plus één bedrijfswoning worden gerealiseerd. Daarnaast verkrijgt de voormalige bedrijfswoning (Zinkweg 182) een zelfstandige woonbestemming. In de regels van het bestemmingsplan is vastgelegd dat de stacaravans alleen voor recreatieve doeleinden worden gebruikt. Permanente bewoning is niet toegestaan. De leidingenstrook is overeenkomstig de regeling in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oud-Beijerland’ bestemd.

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat de bestaande gronden van de camping, de woning en de leidingenstrook direct ten noorden en zuiden van de gronden van de camping. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Kreek en aan de oostzijde door de percelen Zinkweg 183 en 186.

Concept h andhavingsnotitie

Binnen het ontwerpbestemmingsplan is sprake van een verbod op permanente bewoning. Daarom is een concepthandhavingsnotitie opgesteld. In deze notitie is vastgelegd op welke wijze de gemeente de bestaande permanente bewoning wil beëindigen.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8 Wro resp. artikel 4 van de Inspraakverordening liggen het ontwerpbestemmingsplan en de concepthandhavingsnotitie met alle bijbehorende stukken met ingang van 18 februari 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 08.30 tot 17.00 uur en dinsdag van 08.30 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of voor wat betreft het bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zijn/haar zienswijze of inspraakreactie kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan camping de Kreek’. Schriftelijke inspraakreactie op de concepthandhavingsnotitie kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van ‘inspraakreactie concepthandhavingsnotitie camping de Kreek’, Postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland.

Bij vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met Marc Dorrepaal van afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 14 0186.

Vragen over de concepthandhavingsnotitie kunt u stellen aan Laura Hazewindus van afdeling Publiekszaken via telefoonnummer 14 0186.

Naar boven