Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project ‘A27/A1’, Rijkswaterstaat

Watervergunning Waterschap Vallei en Veluwe

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit ‘A27/A1’ is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert aannemerscombinatie 3Angle B.V. de verbreding van de A27 tussen de aansluiting Utrecht-Noord en het knooppunt Eemnes en de verbreding van de A1 tussen het knooppunt Eemnes en de aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Tevens wordt een spitsstrook op de oostbaan van de A27 tussen de aansluitingen Utrecht-Noord en Bilthoven gerealiseerd. Het tracébesluit is op 17 februari 2016 onherroepelijk geworden.

Het betreft een ontwerpbesluit (kenmerk 890795/902246) ten name van 3Angle B.V. voor een Watergunning als bedoeld in de Waterwet, het Waterbesluit, de Waterregeling, de Waterverordening en de Keur van het Waterschap Vallei en Veluwe 2013 voor:

  • het uitvoeren van handelingen in een watersysteem of beschermingszone waarvoor krachtens artikel 3.2 en artikel 3.4 van voornoemde Keur vergunning is vereist. Het betreft de volgende werkzaamheden:

    • het verbreden van een viaduct;

    • het verlengen van een tunnel boven een waterkering;

    • het graven, dempen en herprofileren van oppervlaktewaterlichamen;

    • het verplaatsen van een stuw;

    • het verleggen en aanleggen van duikers;

    • het lozen van hemelwater vanaf extra verhard oppervlak op oppervlaktewaterlichamen,

ten behoeve van de reconstructie van de autosnelweg A1/A27 tussen Baarn en Amersfoort.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 februari 2017 tot en met 6 april 2017 ter inzage bij het Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10, 7324 AX Apeldoorn. U kunt daar iedere werkdag na telefonische afspraak terecht (telefoon 06 – 21 17 03 68 of 055 – 527 29 11). Indien gewenst kan het ontwerpbesluit ook naar u gemaild worden. In dat geval kunt u een e-mail sturen naar rzondag@vallei-veluwe.nl. Het ontwerpbesluit zal u dan via e-mail worden toegezonden.

U kunt het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ook digitaal inzien via Overheid.nl en op de website: https://www.vallei-veluwe.nl/actueel-0/officiele/.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 24 februari 2017 tot en met 6 april 2017 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan Dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe, t.a.v. de heer G. Brummelman, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan contact opgenomen worden met de heer G. Brummelman via telefoonnummer 06 – 21 17 03 68.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de heer G. Brummelman, telefoon 06 – 21 17 03 68.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven