Ontwerpbestemmingsplan Hoogzandweg 12 – 16 en ontwerpomgevingsvergunning R160305176 gecoördineerd ter inzage

Logo Ridderkerk

Er is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding voor de locatie Hoogzandweg 12 - 16. Het bestemmingsplan maakt op deze locatie de vestiging van glastuinbouwbedrijf Van Vugt mogelijk. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan wordt ook de ontwerpomgevingsvergunning (R160305176) ter inzage gelegd.

Wilt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 17 februari 2017 tot en met 30 maart 2017:

• via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl (onder Inwoners – Ter Inzage);

• via de landelijke website (enkel het ontwerpbestemmingsplan) op www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer is NL.IMRO.0597.BP2016Hoogzandwg16-OW01);

• in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1).

De regels van een bestemmingsplanprocedure staan in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Wat kunt u nog meer bekijken?

Het college heeft op 14 februari 2017 besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren. Dit betekent dat gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan een aantal andere, voor dit project noodzakelijke, besluiten zijn te bekijken. Het gaat om de volgende besluiten:

•Ontwerpomgevingsvergunning (R160305176) voor de activiteit bouwen;

Voor de bouw van de loods is op 15 augustus 2016 een omgevingsvergunning gevraagd. Het bouwplan past binnen het nieuwe bestemmingsplan.

De ontwerpomgevingsvergunning (R160305176) is te bekijken via de internetsite van de gemeente Ridderkerk en bij de balie Bouwen en Wonen in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1). Niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn mogelijk via internet in te zien. De regels voor het coördineren van besluiten staan in artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan of ontwerpomgevingsvergunning ?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Dit heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze binnen de termijn op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk.

U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u op tijd een afspraak maken. U kunt daarvoor een afspraak maken met de heer Rienks van de afdeling Advies Ruimte op telefoonnummer 0180-451 221. Hij is maandag tot en met donderdag bereikbaar. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Zijn er zienswijzen ingediend? Dan zouden deze kunnen leiden tot aanpassingen. De zienswijzen worden samengevat en beantwoord of verwerkt in het bestemmingsplan of de omgevingsvergunning.

Het bevoegde gezag stelt vervolgens de besluiten vast. De gemeenteraad is bevoegd het bestemmingsplan vast te stellen en het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om de omgevingsvergunning te verlenen. Het college maakt de besluiten vervolgens gelijktijdig bekend via een publicatie in de Combinatie, de Staatscourant en op internet.

Heeft u een zienswijze ingediend? Dan krijgt u een brief van het college. Hierin geeft het college antwoord op uw zienswijze. Daarnaast laat het college u weten welke besluiten genomen zijn.

Naar boven