Vastgesteld bestemmingsplan 'Grafwegen 1a'

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat de gemeenteraad van Berg en Dal het bestemmingsplan heeft vastgesteld en het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan

Op 23 april 2002 is een bouwvergunning met vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 1 WRO van het toen ter plaatse geldende bestemmingsplan verleend voor het realiseren van een paardenstal, opslagruimte en een prieel op de locatie Grafwegen 1a in Groesbeek. Deze vrijstelling betrof een functieverandering van de (vroegere) nertsenfarm aan Grafwegen 3 in Groesbeek. Hierbij is een deel van de stal vergund als een zelfstandige woning.

De ter plaatse vergunde bebouwing, het ter plaatse vergunde grondgebruik voor het hobbymatig houden van paarden en een andere er nog aanwezige voormalige stal zijn niet opgenomen in het in 2013 voor onder meer de locatie Grafwegen 1a vastgestelde bestemmingsplan 'Buitengebied Groesbeek'. Onderhavig bestemmingsplan wijzigt de voor de locatie geldende bestemming om te komen tot een planologisch-juridisch toetsingskader dat het bestaande, legale grondgebruik en de bestaande, legale bebouwing ter plaatse alsnog positief bestemt.

In het bestemmingsplan is ter plaatse van de als paardenstal vergunde bebouwing een woonbestemming met een maximum inhoud van de burgerwoning van 300 m3 opgenomen. Het overige vergunde grondgebruik en de overig met vergunning gerealiseerde bebouwing worden bij recht toegestaan binnen een agrarische bestemming.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan 'Grafwegen 1a' ligt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 17 februari 2017 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.BpBuGrafwegen1a-VSG1

- http://ruimtelijkeplannen.bergendal.nl

Verder is het vastgestelde bestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer D. van Kessel, telefoonnummer 0614 62 48 59.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 18 februari 2017 tot en met 31 maart 2017.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als beroep is ingesteld, kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt of de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

Groesbeek, 16 februari 2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven