Ontwerp wijzigingsplan Markt 25 Boxtel

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat het ontwerp wijzigingsplan Markt 25 vanaf 17 februari 2017 gedurende 6 weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, Markt 1 in Boxtel.

Inhoud wijzigingsplan

In het geldend bestemmingsplan Centrum heeft het pand Markt 25 (waar in het verleden een boekhandel gevestigd was) de aanduiding “Beeldbepalend”. Dit was een aanduiding om aan te geven dat het pand cultuurhistorische waarden bezat. In de Erfgoedverordening 2010 is een strengere waardebepaling opgenomen. Markt 25 kent daarin geen bijzondere cultuurhistorische waarden meer. De term uit het bestemmingsplan is daarmee achterhaald. Het bestemmingsplan Centrum bevat een binnenplanse wijzigingsbevoegdheid om de aanduiding “beeldbepalend” te verwijderen. Omdat de aanduiding toekomstige ontwikkelingen op het perceel in de weg staat wordt deze via de nu ter inzage liggende binnenplanse wijziging verwijderd.

Inzage

Omdat het te wijzigen bestemmingsplan nog een papieren plan betreft is ook de wijziging een papieren plan dat in te zien is via de receptie in het gemeentehuis en als een zgn. pdf-bestand op de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze neemt u contact op met het secretariaat Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, via telefoonnummer (0411) 65 53 34. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

Naar boven