Zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst Groeneveld 5

Logo Baarn

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn heeft besloten een anterieure overeenkomst aan te gaan met de huurders van het perceel Groeneveld 5 te Baarn. Deze overeenkomst heeft betrekking op het perceel Groeneveld 5, te Baarn, kadastraal bekend Baarn, sectie C, nummers 1310, 1315, 1319, 1330, 1452 en 1459, grootte in totaal circa 36 ha. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de omschakeling naar een gebruiksgerichte paardenhouderij.

In de gesloten overeenkomst zijn wederzijdse verplichtingen vastgelegd. Met de ontwikkelaar is overeengekomen dat de gemeente, voor zover binnen haar taken en bevoegdheden mogelijk is, medewerking verleent aan het omschakelen naar een gebruiksgerichte paardenhouderij. Voor deze ontwikkeling is een herziening van het bestemmingsplan nodig, welke voor rekening en risico van de ontwikkelaar is opgesteld. De ontwikkelaar zal voor eigen rekening en risico de gronden bouw- en gebruiksrijp maken.

Het kostenverhaal als bedoeld in artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening is anderszins verzekerd, aangezien de ontwikkelaar verschillende exploitatiebijdragen betaalt aan de gemeente Baarn en eventuele planschade eveneens voor rekening van de ontwikkelaar komt.

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening ligt deze zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Tegen de overeenkomst kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Naar boven