Besluit Wet geluidhinder – bestemmingsplan Dorpshart Leimuiden

Logo Kaag en Braassem

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem een besluit genomen om hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege het wegverkeer op de N207 en de Dr. Stapenseastraat.

Op basis van de Wgh dient bij de vaststelling of herziening van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

In het bestemmingsplan Dorpshart Leimuiden wordt de mogelijkheid geboden om nieuwe woningen te realiseren. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij de nieuwe woningen.

Ten behoeve van de nieuwe woningen is akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft voor de nieuwe woningen hogere waarden vastgesteld van maximaal 58 dB vanwege de N207 en 56 dB vanwege de Dr. Stapenseastraat.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

De beschikking is ten opzichte van het ontwerp niet gewijzigd.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van donderdag 16 februari 2017 tot en met woensdag 29 maart 2017 bij de receptie van het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt de stukken inzien tijdens de werkdagen maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, op woensdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur en op vrijdagmorgen van 8.30 tot 12.30.

Beroep instellen

Tegen de beschikking kan tot en met donderdag 30 maart 2017 een beroepschrift worden ingediend bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag (in tweevoud).

Dit kunnen belanghebbenden doen die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest schriftelijk of mondeling zienswijzen in te brengen tegen de ontwerp-beschikking.

Voorlopige voorziening

Het besluit treedt onmiddellijk na de beroepstermijn in werking, tenzij zo'n beroepschrift is ingediend, gecombineerd met een verzoek om voorlopige voorziening.

Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Wij verzoeken u een afschrift van het verzoek om voorlopige voorziening toe te sturen aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem, per adres Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

  • Mevrouw E. Gort, tel. 071-4083273 (inhoudelijk)

  • de heer D. Konings van de gemeente Kaag en Braassem, tel. 071-3327272 (ruimtelijke ordeningsaspecten).

Naar boven