Vastgesteld bestemmingsplan Parapluherziening geluid scheepswerf Niessen

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het bestemmingsplan Parapluherziening geluid scheepswerf Niessen, nummer NL.IMRO.0531.BP23Niessengeluid-3001 op 6 februari 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied betreft alleen het bedrijfsperceel van de scheepswerf (Rozand). Het perceel wordt vanuit de Wet geluidhinder aangemerkt als een gezoneerd industrieterrein.

Aanleiding

Aanleiding vormt de actualisering en vastlegging van de geluidruimteverdeling van het industrieterrein Aan de Noord in het bestemmingsplan 'Parapluherziening Geluid Aan de Noord Hendrik-Ido-Ambacht'. Voor het perceel van scheepswerf Niessen zou daardoor de geluidszone vervallen. Met het plan 'Parapluherziening geluid scheepswerf Niessen' wordt dat voorkomen.

Karakter bestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Parapluherziening geluid scheepswerf Niessen' heeft een conserverend karakter. Bestaande rechten worden vastgelegd. Het bestemmingsplan is een partiële herziening van het bestemmingsplan Veersedijk.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 16 februari tot en met 29 maart 2017 ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen op werkdagen tijdens de openingsuren voor eenieder ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis. Openingstijden publieksruimte gemeentehuis, Weteringsingel 1: maandag t/m donderdag van 8.00 en 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.Tevens zijn bovenstaande stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl (onder ‘Wonen en wijken’ en dan de rubriek ‘ruimtelijke plannen’) en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl .

Bronbestanden en IDN

Het Identificatienummer (IDN) van het plan is: NL.IMRO.0531.BP23Niessengeluid-3001. De bronbestanden van het plan zijn geplaatst op: http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/8938D7F8-6A03-4341-9838-DC6407462CDE/.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende deze termijn kan beroep ingesteld worden door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • 3.

    een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over de hoogte hiervan kunt u contact opnemen met de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven