Bestemmingsplan ‘Bad Nieuweschans - Hamdijk’

Logo Oldambt

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Bad Nieuweschans - Hamdijk’ gewijzigd is vastgesteld.

 

Binnen het plangebied zijn meerdere woningen die een grotere oppervlakte hebben dan onder het vorige bestemmingsplan was toegestaan. Voorliggend bestemmingsplan voorziet in een herstel van de bouwmogelijkheden. De zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan zijn verwerkt in het bestemmingsplan. De zienswijzen hebben geleid tot wijzigingen.

 

Wijzigingen

In het vastgestelde plan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

1. Op de verbeelding wordt een aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – oorspronkelijk hoofdgebouw’ toegevoegd. De contour van deze aanduiding is het oorspronkelijke hoofgebouw op het perceel Hamdijk 25.

2. Aan de begrippen wordt de volgende regel toegevoegd:

- 1.42 oorspronkelijke oppervlakte: de oppervlakte van een gebouw behorend tot het voormalige agrarische bedrijf, waarin het woongedeelte en de stal/schuur was ondergebracht en dat oorspronkelijk als de hoofdvorm van het agrarisch bedrijf is gebouwd;

3. Aan artikel 4.2.1 wordt de volgende regel toegevoegd:

- in afwijking van het bepaalde in lid a mag ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding – oorspronkelijk hoofdgebouw’ de oorspronkelijke oppervlakte worden teruggebouwd indien de oppervlakte meer bedraagt dan 300 m2.

- Artikel 4.8 wordt als volgt gewijzigd:

- Nieuwe formulering artikel 4.8.1 onder d: woningsplitsing in maximaal twee woningen is uitsluitend toegestaan als de inhoud van het te splitsen hoofdgebouw, bijgebouwen en aan- en uitbouwen gezamenlijk meer bedraagt dan 180 m2;

- De voorwaarde dat meervoudige bewoning uitsluitend is toegestaan in het oorspronkelijke woonhuis komt te vervallen. (artikel 4.8.1 onder e).

 

Het bestemmingsplan ‘Bad Nieuweschans - Hamdijk’ ligt vanaf 16 februari 2017 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden bekeken in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

 

Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.11BP0005-0401. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

 

Beroep

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om gedurende 6 weken vanaf de datum van terinzagelegging beroep tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere geluidsgrenswaarde in te stellen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

 

Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpplan. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

 

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling. Dan treedt het plan in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

 

 

Winschoten, 15 februari 2017

Naar boven