Beschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Oost, Aalsmeerderweg 341(uitgebreide procedure)en een besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van een woning op het adres Aalsmeerderweg 341 in Aalsmeer (IDN: NL.IMRO.0358.OIAVHB02xH-VG01).

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 9 februari 2017 de verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

 

De gewenste ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied Oost. Voor dit voornemen dient door middel van een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken te worden van het geldende bestemmingsplan.

Locatie

Het perceel is gelegen ten noorden van de nieuwbouwwijk Nieuw Oosteinde in de Oosteinderpolder. Het perceel ligt ten noorden van de Aalsmeerderweg tussen de woningen Aalsmeerderweg 339 en 343.

 

B esluit hogere grens waarden

Tevens maken burgemeester en wethouders van Aalsmeer bekend dat zij op 3 januari 2017 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet Geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit de beoogde ontwikkeling en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Aalsmeerderweg en industrieterrein Schiphol-Oost.

Ter informatie:

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de beschikking, de ruimtelijke onderbouwing, het besluit hogere grenswaarde en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 17 februari 2017 voor 6 weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer (openingstijden balie: dinsdag en donderdag tussen 8:30 en 12:30, alleen op afspraak). U kunt een afspraak maken voor een gesprek binnen deze tijden met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0297-387575;

  • via de gemeentelijke website www.aalsmeer.nl (onder: wonen en leven, bestemmingsplannen en structuurvisies, hoe raadpleegt u een bestemmingsplan u een bestemmingsplan, bekijk de digitale bestemmingsplannen), via deze site is het mogelijk een zienswijze digitaal in te dienen;

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.OIAVHB02xH-VG01

Beroep

Tijdens de termijn van terinzageligging kan door een belanghebbende die ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en door de belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link:

https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Aalsmeer, 16 februari 2017

Naar boven