KENNISGEVING Ontwerpbestemmingsplan De Kameleon en omgeving

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 12 januari 2017 het ontwerpbestemmingsplan De Kameleon en omgeving vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied betreft de bebouwing en bouwgronden aan de noordzijde van de Karspeldreef, tussen de Groesbeekdreef en de ’s Gravendijkdreef. De noordelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Oliepalmstraat, het Kruitberghof en het Kikkensteinhof. Het metrostation Kraaiennest valt binnen het bestemmingsplan.

Voor de gronden ten westen van de metrolijn is het bestemmingsplan vooral gericht op beheer: de huidige bebouwing is gedetailleerd in het bestemmingsplan opgenomen. Datzelfde geldt voor het buurthuis De Bonte Kraai en medisch centrum Kraaiennest ten oosten van het spoor. De overige gronden aan de oostzijde van het spoor zijn bouwgronden, die nu tijdelijk zijn ingericht. Omdat nog niet precies bekend is wat er gebouwd gaat worden, worden voor die bouwgronden alleen globale regels opgenomen in het bestemmingsplan. Later worden die globale regels uitgewerkt in een uitwerkingsplan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan De Kameleon en omgeving met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 16 februari 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

Het ontwerpbestemmingsplan De Kameleon en omgeving met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.T1501BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, telefoonnummer 020 255 1524.

Amsterdam, 15 februari 2017

burgemeester en wethouders,

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven