Vastgesteld bestemmingsplan Dorst, herziening 2 (Oude Tilburgsebaan) Besluit hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting Wet geluidhinder

Logo Oosterhout

Vastgesteld bestemmingsplan 'Dorst, herziening 2 (Oude Tilburgsebaan)' Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied voor de percelen Oude Tilburgsebaan 6 en 8 een bestemmingsplan is vastgesteld. Ten behoeve van dit bestemmingsplan zijn naast het bestemmingsplan ook hogere waarden voor maximaal toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld.

Bestemmingsplan 'Dorst, herziening 2 (Oude Tilburgsebaan)'

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 16 februari 2017 (vanaf donderdag) gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage het door de gemeenteraad op 24 januari 2017 genomen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan 'Dorst, herziening 2 (Oude Tilburgsebaan)' (NL.IMRO.0826.BSPhz2dorst-VA01), met de hierbij behorende stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen aan de Oude Tilburgsebaan 6 en 8 te Dorst.

Het voorziet in de sloop van de aanwezige opstallen en de realisatie van 15 nieuwe grondgebonden woningen.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van dit bestemmingsplan meerdere wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp van dit plan, zoals dat eerder ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen hebben betrekking op de gewijzigde situering van de bouwvlakken op de verbeelding in de zuidoosthoek van het plangebied en een toevoeging in de toelichting over het toekomstige woon- en leefklimaat ter plaatse van en in de direct nabijheid van de ontwikkeling.

Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting

Voorts is door burgemeester en wethouders, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een besluit genomen tot vaststelling van hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse van in het zuidwestelijk deel van het plangebied (maximaal 51 dB). Het betrokken besluit ligt, met bijbehorende stukken, eveneens ter inzage.

Terinzagelegging

De beide vaststellingsbesluiten liggen, met bijbehorende stukken, met ingang van 16 februari 2017 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout en in De Klip, St. Franciscusstraat 8 te Dorst. Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf vrijdag 17 februari 2017) kan gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 31 maart 2017) beroep worden ingesteld tegen het gewijzigde besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting, door:

  • een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan resp. bij het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing omdat er sprake is van een ontwikkeling waarbij meer dan 11 woningen gerealiseerd kunnen worden. Dit heeft consequenties voor de formele eisen van het indienen van beroep.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd (geen pro forma beroepsschrift).

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 15 februari 2017

Naar boven