Publicatie bestuurlijke lus bestemmingsplan Bebouwde Kom 2015

Logo Waddinxveen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen op 1 februari 2017 het bestemmingsplan Bebouwde Kom 2015 opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de uitspraak (bestuurlijke lus) van 19 oktober 2016  met nummer 201600022/1/R4 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 16 december 2015. Het planidentificatienummer van het gewijzigde bestemmingsplan is NL.IMRO.0627.bpbebouwdekom2015-0403. Tevens zijn voor twee percelen kennelijke verschrijvingen in het bestemmingsplan hersteld.

Bestuurlijke lus 

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft met die uitspraak de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijzigingen ten opzichte van het bestemmingsplan 

De wijzigingen hebben betrekking op:

1) het perceel Stationsstraat 61

- de aanduiding ‘opslag’ is verwijderd van de verbeelding en uit artikel 19 (Wonen) lid 1;

- het begrip 1.64 ´Statische opslag´ is geschrapt uit de regels;

-op de verbeelding en in artikel 19.1 is het perceel voorzien van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen –werkplaats, opslag en kantoor’;

-in artikel 19.1 is  ‘ten behoeve van een installatie/-reparatiebedrijf’ geschrapt;

-op de verbeelding is ter plaatse van Stationsstraat 61 de bestaande goothoogte (3 meter) en de bestaande nokhoogte (6,5 meter) aangegeven;

-er is een regel toegevoegd: artikel 19.2.5 voor werkplaats, opslag en kantoor.

 

2) het perceel Wingerd 45: voor dit perceel was abusievelijk geen bebouwingspercentage en hoogtemaat opgenomen. Dit is hersteld door op de verbeelding een hoogtemaat van 4 meter en een bebouwingspercentage van 35% op te nemen. Dit is gelijk aan de daar op grond van het voorgaande bestemmingsplan geldende maten.

 

3) het perceel Wilhelminakade 26: hier was de bedrijfswoning boven het bedrijf abusievelijk niet aangeduid. Dit is hersteld door een aanduiding op te nemen in de verbeelding en de regels, artikel 4, lid i te wijzigen. Dit is overeenkomstig de verleende omgevingsvergunning.

 

Stukken inzien 

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 februari 2017 gedurende zes weken (tot en met 29 maart 2017) voor eenieder ter inzage. Het is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.bpbebouwdekom2015-0403). De stukken kunnen geraadpleegd worden bij de publieksbalie op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. Voor de openingstijden wordt u verwezen naar voornoemde gemeentelijke website.

 

Beroepsmogelijkheid 

Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit) gedurende de termijn van ter inzage legging, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 16 december 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan Bebouwde Kom 2015, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

 

Ter voldoening aan de tussenuitspraak zijn de stukken verzonden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State voor verdere behandeling.

 

15 februari 2017, Waddinxveen

Naar boven