Ontwerpbestemmingsplan Sassenheim-Oost

Logo Teylingen

Identificatienummer : NL.IMRO.1525.BP2015SAS05009-0301

 

Toelichting ontwerpbestemmingsplan

Voor het plangebied Sassenheim – Oost wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Het plangebied ligt ten zuidoosten van de kern Sassenheim en wordt globaal door de volgende straten en percelen begrensd:

 

  • 1.

    Noordoostkant: Sassenheimervaart, Industriekade, Geelhoornstraat, Kagertuinen, Kagerweide;

  • 2.

    Zuidoostkant: Kagerweide, watergang achter Kagerdreef, (watergang langs) Rijksweg A44, noordoostzijde perceel voormalige RWZI-locatie, speeltuin Bijdorp, Zandsloot;

  • 3.

    Zuidwestkant: Zandsloot;

  • 4.

    Noordwestkant: Narcissenlaan, Gladiolenstraat, Crocussenstraat, tennisvelden, Mondriaanlaan, tennisvelden, Rembrandtlaan, Parklaan.  

    Het betreft een aaneengesloten gebied dat in hoofdzaak een woonfunctie heeft.

    Het huidige bestemmingsplan “Oost” wordt vervangen door dit nieuwe bestemmingsplan “Sassenheim-Oost” Het huidige bestemmingsplan is binnenkort ouder dan 10 jaar. Dit is de reden dat een nieuw bestemmingsplan wordt opgesteld. Het bestemmingsplan is hoofdzakelijk gericht op het conserveren van de bestaande woonwijken. Omdat we zoveel mogelijk dezelfde regels binnen Teylingen willen, kunnen bepaalde bouwmogelijkheden anders zijn dan in het geldende bestemmingsplan. Verder is in het bestemmingsplan een aantal wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Dit geldt onder andere voor verschillende bedrijfspercelen die onder voorwaarden gewijzigd kunnen worden in een woonbestemming. Deze wijzigingsbevoegdheden zijn ook in het huidige bestemmingsplan opgenomen.

     

    Eerder heeft een voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen, met de mogelijkheid hierop een inspraakreactie in te dienen. Een aantal reacties was aanleiding het bestemmingsplan aan te passen. Deze aanpassingen zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

 

Ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding, planregels en een toelichting, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening van donderdag 16 februari tot en met woensdag 29 maart 2017 voor een ieder ter inzage ligt.

 

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien bij het Contactcentrum in het Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 te Sassenheim.

 

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder Wonen – Bouwen en wonen - Plannen en projecten – Sassenheim – Sassenheim – Oost vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf-bestand van de analoge versie van het ontwerpbestemmingsplan downloaden.

 

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

 

Zienswijze

Binnen de termijn, dat het plan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

 

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met de Josephine Braam of Lindy van der Klaauw van Domein Ruimte van de werkorganisatie HLTsamen (Hillegom, Lisse en Teylingen). Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 14 0252.

 

 

Naar boven