Kennisgeving ontwerp besluiten (afwijken en geluid) 3 woongebouwenuitbreiding Campus Diemen Zuid nabij Dalsteindreef, Diemen

Logo Diemen

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen is voornemens met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van het bestemmingsplan “Bergwijkpark 2015” en van het bestemmingsplan “Bergwijkpark Zuid” voor het realiseren van 3 woongebouwen en een parkeervoorziening op de hoek Dalsteindreef – Bergwijkdreef, alsmede parkeervoorzieningen aan de Wisselwerking 2-6 te Diemen. In de aanvraag is het realiseren van 3 woongebouwen, met woningen voor studenten, young professionals en shortstay (studentenhotel), voorzieningen en een inpandige parkeergarage, en het realiseren van parkeren op het terrein Wisselwerking 2-6 aangevraagd.

 

Burgemeester en wethouders maken bekend ter voldoening aan het bepaalde in artikel 83 van de Wet geluidhinder dat voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder voor deze aanvraag omgevingsvergunning. Het ontwerpbesluit voorziet in het verlenen van hogere waarden voor een deel van de aangevraagde woningen.

 

De raad van de gemeente Diemen heeft op 5 juli 2016 besloten om voor het project Uitbreiding Campus Diemen Zuid de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren. Door het toepassen van de coördinatieregeling worden de ontwerpbesluiten op de aanvragen om een omgevingsvergunning voor het realiseren van de woongebouwen, in combinatie met de ontwerpbesluiten hogere waarden, gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt.

 

De ontwerpbesluiten liggen van 17 februari tot en met 30 maart 2017 ter inzage in het gemeentehuis. De omgevingsvergunning ligt ter inzage bij het loket van Team Vergunningen. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ligt ter inzage bij de balie.

Daarnaast is de omgevingsvergunning tevens digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende planidn NL.IMRO.0384.OVcampusdzuitbr-OW01

 

Een ieder kan gedurende deze termijn, schriftelijk of mondeling, een gemotiveerde zienswijze naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 191, 1110 AD te Diemen.

Voor het mondeling naar voren brengen van de zienswijze kunt u uiterlijk een week voor het aflopen van de ter inzage termijn een afspraak maken met de heer K. Troost van het team Ruimtelijk Beleid, bereikbaar via het telefoonnummer (020) 31 44 888.

Naar boven