In zijn vergadering van 6 februari 2017 heeft de gemeenteraad - met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening- het bestemmingsplan “Cultuurhistorie” gewijzigd vastgesteld.
Dit plan heeft betrekking op het grondgebied van Enschede met uitzondering van de gronden gelegen binnen de bestemmingsplannen “Binnenstad 2015”, “De Bothoven 2016”, “Bolhaar-Roessingh 2016”, “’t Vaneker 2013”, “Havengebied-Westerval Noord” en “Boekelo 2015”.
Het doel van het plan is zoveel mogelijk beschermen en in standhouden van cultuurhistorisch erfgoed, zowel structuren als bebouwing. Slopen mag enkel met een sloopvergunning. Daarvoor zijn in de regels voorwaarden opgenomen.
Inzien bestemmingsplan:
Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 16 februari 2017 zes weken voor een ieder ter inzage.
Bestemmingsplan digitaal inzien:
Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.BP00124-0003
De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina
https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/plannen/NL.IMRO.0153.BP00124-0003/NL.IMRO.0153.BP00124-0003/
Tot de ter inzage gelegde stukken behoort onder andere een overzicht van de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.
Gedurende de termijn van de ter visie legging van het ontwerp van het bestemmingsplan “Cultuurhistorie” zijn 5 zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassing van het plan. Ambtshalve zijn wel wijzigingen doorgevoerd.
Boerderij “Het Volbert”, gelegen aan de Anemoonstraat 20 en de Magnoliastraat 5 te 7531 DC Enschede, kadastraal Gemeente Lonneker, sectie Q, nummer 4178 en de Melkhal, Raiffeisenstraat 85 te Enschede zijn als karakteristiek object opgenomen op de verbeelding. Daarnaast:
Ÿ Het Personeelspaviljoen TH-Twente, Dienstweg 5 te 7522 ND Enschede
Ÿ Weverij katoenafval I.I Rozendaal/Museum TwentseWelle, Roomweg 103-107/Het Rozendaal te 7523 BM Enschede
Ÿ Landhuis Het Oldenzaalse Veen, Haagsebosweg 38, 7525 PE Enschede.
Papieren versie bestemmingsplan inzien:
Wilt u liever de papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan inzien? Dan verzoeken wij u een mail met de naam van het plan te sturen naar vergunning@enschede.nl U ontvangt dan van ons een pdf versie van het gevraagde bestemmingsplan.
Nadere toelichting of inzien op stadskantoor:
Wilt u een nadere toelichting op het vastgestelde bestemmingsplan of het plan inzien in het Stadskantoor? U kunt hiervoor een afspraak maken door een mail te sturen naar vergunning@enschede.nl Wij verzoeken u in de mail aan te geven dat u een afspraak wilt maken en de naam van het plan, uw naam en telefoonnummer te vermelden.
Het is niet mogelijk om zonder afspraak ruimtelijke plannen of besluiten in te zien in het Stadskantoor.
Reageren
Van 17 februari 2017 tot en met 30 maart 2017 kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Indien het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan bij de vaststelling niet is gewijzigd kan geen beroep worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt.
Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.