Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 10 februari 2017, kenmerk 1093775-161144-PG, houdende aanwijzing van personen die belast zijn met het toezicht op de naleving

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 7, eerste lid, van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

Artikel 1

Met het toezicht op de naleving van de bij of krachtens de Kaderwet VWS-subsidies aan de subsidieontvanger opgelegde verplichtingen, zijn belast de personen werkzaam bij de Directie Publieke Gezondheid, de Programmadirectie Fraudebestrijding Zorg en de Directie Markt en Consument van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing toezichthouders VWS-subsidies.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

TOELICHTING

Bij het toezicht op naleving van de aan de subsidieontvanger opgelegde verplichtingen op grond van de Kaderwet VWS-subsidies, is het in de praktijk wenselijk gebleken om personen werkzaam bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan te wijzen als toezichthouders.

Deze aanwijzing strekt, zoals voor wat betreft de categorieën van als toezichthouder aangewezen personen, als voor wat betreft de bevoegdheden waarover de aangewezen toezichthouders beschikken, tot aanvulling van het Besluit aanwijzing personen belast met het inzage- en kopieerrecht. Dat besluit is gebaseerd op artikel 43b van de Comptabiliteitswet 2001 en in artikel 1, onderdeel a, worden daarin de medewerkers van de Rijksauditdienst aangewezen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven