Ontwerpbestemmingsplan De Weitens

Logo Valkenswaard

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 16 februari 2017 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘De Weitens’ (NL.IMRO.0858.BPdeweitens-ON01) ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Als gevolg van de aanleg van de nieuwe N69 worden gronden gelegen aan de Mgr. Smetsstraat minder inzetbaar voor het huidige agrarische gebruik. Op de overgebleven gronden wordt een educatieve groente- en fruittuin gerealiseerd. Naast de realisatie van de groente- en fruittuin bestaat het voornemen om twee woningen te realiseren, ter vervanging van de voormalige boerderij aan de Mgr. Smetsstraat 30, in aansluiting op de bestaande bebouwing aan deze straat. Tevens dienen een aantal bestemmingen aangepast te worden die het bestemmingsplan van de Lage Heideweg mogelijk heeft gemaakt. Ten slotte wordt ruimte gereserveerd voor een ecologische verbindingszone die aansluit bij de groene verbinding die reeds in Lage Heide is gerealiseerd en de Keersop verbindt met de Dommel.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf 16 februari 2017 te zien op www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indien u niet over een computer beschikt, kunt u de plannen gedurende openstellingstijden ook inzien:

  • op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan de Hofnar 15;

  • via de computers bij de bibliotheek aan de Hofnar 12 in Valkenswaard en bij ontmoetingscentrum De Belleman aan Het Bruninckxdal 2 in Dommelen;

  • op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis aan de Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

De digitale versie gaat vanaf 1 januari 2010 boven de analoge versie, aan de analoge versie kunnen geen rechten worden ontleend.

Informatieavond

Voor dit plan wordt op maandag 20 februari 2017 ook een informatieavond gehouden. Deze informatieavond heeft een opzet van een inloopavond. Dit betekent dat u tussen 18.30 uur en 20.00 uur vrij in en uit kunt lopen om vragen te stellen over het bestemmingsplan. Deze avond vindt plaats aan de Mgr. Smetsstraat 14 in Dommelen. Hier bent u natuurlijk van harte welkom.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (16 februari 2017 tot en met 29 maart 2017) is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te brengen bij de gemeenteraad van Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen. Ga hiervoor naar www.valkenswaard.nl/zienswijze.

Voor het digitaal indienen van een zienswijze moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijk Beleid en Projecten, bereikbaar via telefoonnummer 040-2083479.

Naar boven