Ontwerpbestemmingsplan “Leersum Rijksstraatweg” gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 17 februari 2017 gedurende zes weken (tot en met 30 maart 2017) het ontwerpbestemmingsplan Leersum Rijksstraatweg en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.LSMrijksstraatweg-ON01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan Leersum Rijksstraatweg vervangt een aantal oude bestemmingsplannen en maakt onderdeel uit van de actualiseringslag van verouderde bestemmingsplannen. Het betreft hoofdzakelijk een conserverend bestemmingsplan, waarin zoveel mogelijk flexibiliteit is aangebracht.

Naar aanleiding van de inspraak op het voorontwerp zijn meerdere wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp. Wat deze wijzigingen zijn kunt u teruglezen in de Nota inspraak die samen met het ontwerp ter inzage ligt. Gedurende het planproces hebben zich verschillende ruimtelijke ontwikkelingen aangediend. Hiervan zijn er twee voldoende concreet om op te nemen in het bestemmingsplan.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheek De Binder in Leersum tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding van het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Leersum Rijksstraatweg”.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 23 maart 2017 contact op te nemen met de heer W. Kraaijeveld van het team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Naar boven