Ontwerp bestemmingsplan met Milieueffectrapport Sluis Kornwerderzand en Passende Beoordeling

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en art. 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij een ontwerp van het bestemmingsplan “Sluiscomplex Kornwerderzand” inclusief Ontwerp milieueffectrapport(OntwerpMER) en Passende Beoordeling hebben voorbereid.

 

Inhoud

Het onderhavige ontwerpbestemmingsplan vormt een gedeeltelijke herziening van het uit 2011 daterende vigerende bestemmingsplan Kornwerderzand. Het plan geeft de planologische randvoorwaarden waarbinnen een verbreding en verdieping van de huidige schutsluis plaats kan vinden. Deze is wenselijk in verband met de ambitie van de regio om de toegankelijkheid voor grotere schepen in het IJsselmeer te verbeteren. Dit bestemmingsplan voorziet tevens in het vervangen van de beide draaibruggen in de A7 en het verplaatsen van de zuidelijke brug in noordelijke richting om de verkeerssituatie en de lokale ontsluiting (deels) te verbeteren. De plangrens is gelegen (ruim) rond de huidige sluis en (ruim) rond de huidige bruggen. Om de milieubelangen van deze ingrepen een volwaardige plaats in de afweging te geven is eveneens een Milieueffectrapport en Passende Beoordeling voor het plan opgesteld.

De Commissie voor de MER brengt advies uit op het Ontwerp MER met Passende beoordeling.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tezamen met het Ontwerp Milieueffectrapport met ingang van 14 februari 2017 tot en met 27 maart 2017 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Het ontwerp met het MER is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl  

Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.1900.SluisKWDZ-ontw

 

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het

Ontwerpbestemmingsplan en/of Ontwerp MER en/of Passende Beoordeling naar voren brengen. Uw reactie kunt u richten aan de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek. Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 14 dagen voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer H. Woltjer van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische zaken, via het algemene telefoonnummer 140515.

Naar boven