Vaststelling paraplubestemmingsplan Geluid Aan de Noord en besluit hogere grenswaarden (HGW)

Logo Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat de gemeenteraad van Ridderkerk op 26 januari 2017 het bestemmingsplan Geluid aan de Noord gewijzigd heeft vastgesteld. Voor het industrieterrein Aan de Noord wordt een nieuw paraplubestemmingsplan gemaakt. Dit plan regelt, samen met bestemmingsplannen van de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Alblasserdam en Papendrecht, het geluidsaspect van het industrieterrein Aan de Noord. Een nieuw paraplubestemmingsplan is nodig om de geluidsruimte op het industrieterrein optimaal te verdelen en op een correcte juridische wijze vast te leggen.Door de herverdeling van de geluidsruimte op het industrieterrein Aan de Noord moet de geluidscontour die over Oostendam ligt aangepast worden. Hierdoor komen 15 woningen aan de Damweg en de Damstraat binnen deze contour te liggen. Aangezien de geluidbelasting op de woningen hoger is dan de voorkeurswaarden voor geluid is op 22 december 2016 een besluit hogere grenswaarden (HGW) genomen.

Wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied en de planregels in artikel 2 zijn gewijzigd. Hierdoor valt het plangebied niet meer samen met de Beheersverordening Rijkswegen en het Oosterpark;

Wilt u het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde besluit HGW bekijken?

Dat kan vanaf 16 februari 2017 tot en met 29 maart 2017:

• via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl (onder Inwoners – Ter Inzage);

• via de landelijke website (enkel het bestemmingsplan) op www.ruimtelijkeplannen.nl (het identificatienummer is NL.IMRO.0597.herzGeluidadNoord ‐VG01);

• in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1).

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad of het besluit HGW?

Dan kunt u hiertegen in beroep gaan. U kunt alleen in beroep gaan:

• als u eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het bestemmingsplan naar voren heeft gebracht, òf;

• als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder tijdig een zienswijze naar voren te brengen òf;

• als u wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor zes weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. Stuur uw brief voor 29 maart 2017 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Heeft u beroep ingesteld? Dan zal de Raad van State u vragen om hen een bedrag te betalen. Dit noemen zij griffierecht. Zij laten u weten hoe u kunt betalen en hoeveel tijd u daarvoor heeft.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 30 maart 2017. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken.Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt op 30 maart 2017? Dan moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven