Specifiek Interventiebeleid inspectie levensmiddelen en voedselveiligheid geregistreerde bedrijven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (IB02-SPEC 37, versie 5)

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit,

Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

  • 1. Vast te stellen het Specifiek Interventiebeleid inspectie levensmiddelen en voedselveiligheid geregistreerde bedrijven (IB02-SPEC 37, versie 5) dat een beschrijving bevat van het beleid dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit toepast om geconstateerde overtredingen van wet- en regelgeving van toepassing op geregistreerde levensmiddelenbedrijven tijdens toezicht, keuring en inspectie te doen opheffen en herhaling ervan te doen voorkomen.

  • 2. Het Specifiek Interventiebeleid inspectie levensmiddelen en voedselveiligheid geregistreerde bedrijven (IB02-SPEC 37, versie 5) ter inzage te leggen bij de NVWA en dat het kan worden geraadpleegd op www.nvwa.nl.

  • 3. Dat het Specifiek Interventiebeleid inspectie levensmiddelen en voedselveiligheid geregistreerde bedrijven (IB02-SPEC 37, versie 5) met ingang van 15 februari 2017 het op 05 oktober 2015 vastgestelde specifieke interventiebeleid vervangt.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, voor deze, R.J.A. Kerstens, inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

TOELICHTING

Op 07 juli 2016 is het Algemene interventiebeleid NVWA gepubliceerd. Dit betrof een aanscherping van het eerdere beleid. Naar aanleiding van deze aanscherping is het Specifiek Interventiebeleid inspectie levensmiddelen en voedselveiligheid geregistreerde bedrijven (IB02-SPEC 37, versie 5) aangepast.

Naar boven