[Publicatie gecoördineerde vaststelling bestemmingsplan Dorpsschool Rozendaal en bijbehorende omgevingsvergunning nieuwe Dorpsschool, omgevingsvergunning voor het kappen van bomen en verkeersbesluit schoolterrein Bremlaan/ Kapellenberglaan]

Logo Rozendaal

[De gemeenteraad van Rozendaal heeft op 26 januari 2016 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling ten behoeve van de nieuwbouw van de Dorpsschool in Rozendaal.

Dit betekent dat voor alle besluiten die op grond van dit coördinatiebesluit genomen worden ten behoeve van de nieuwbouw van de Dorpsschool gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen.

Vanwege de coördinatieregeling worden de hieronder vermelde stukken gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders van Rozendaal maakt daarom bekend dat de volgende besluiten ter inzage liggen:

 

 

1. Bestemmingsplan ‘Dorpsschool Rozendaal’

 

De gemeenteraad van Rozendaal heeft op 31 januari 2017 het bestemmingsplan ‘Dorpsschool Rozendaal’ gewijzigd vastgesteld.

 

Plangebied

Het plangebied omvat de gronden van de locatie waarop de Dorpsschool gebouwd wordt aan de Bremlaan/Kapellenberglaan. Tevens wordt het mogelijk direct zuidelijk van de schoollocatie, een kleine verbreding van de toegangsroute te realiseren en wordt de aanleg van langsparkeervakken mogelijk gemaakt. Om die reden maakt ook de Akkerlaan en de naastliggende groenzone onderdeel uit van het plangebied. Een verkeersveilige oversteek op de Schelmseweg en het westelijke fietspad langs de Schelmseweg zijn eveneens opgenomen in dit bestemmingsplan.

 

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch planologische regeling om in het plangebied de bouw van de nieuwe Dorpsschool en inrichting van het schoolterrein mogelijk te maken. Tevens wordt een verbreding van de Akkerlaan, de realisering van een veilige oversteek en een mogelijke verbreding van het fietspad, westelijk van de Schelmseweg mogelijk gemaakt.

 

Inzien of raadplegen bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van maandag 13 februari 2017 tot en met zondag 26 maart 2017 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Rozendaal.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • -

    op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0277.BPkom2016001-0002;

  • -

    op de gemeentelijke website www.rozendaal.nl (pdf bestanden);

  • -

    een papieren versie ligt ter inzage in het gemeentehuis, Kerklaan 1 in Rozendaal, op werkdagen van 8:30 uur tot 12:30 uur.

     

 

2. Omgevingsvergunning Nieuwe Dorpsschool (activiteit bouwen)

 

Het college van burgemeester en wethouders van Rozendaal heeft op 8 februari 2017 een omgevingsvergunning verleend voor de activiteit bouwen.

De omgevingsvergunning voorziet in de nieuwbouw van een basisschool, kindercentrum en

gymzaal.

 

 

3. Omgevingsvergunning Kappen van bomen

 

Het college van burgemeester en wethouders van Rozendaal heeft op 8 februari 2017 een omgevingsvergunning verleend voor het kappen van bomen.

De omgevingsvergunning voorziet in de kap van 2 bomen langs de Schelmseweg en 3 bomen in het plangebied.

 

 

4. Verkeersbesluit schoolterrein Bremlaan/ Kapellenberglaan

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rozendaal maken bekend dat zij op grond van het bepaalde in de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en de artikelen 12 e.v. van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht voornemens zijn een verkeersbesluit te nemen strekkende tot het aanwijzen van een fietspad ten behoeve van het schoolterrein aan de Kapellenberglaan/Bremlaan door het plaatsen van de borden model G11 met onderbord OB505.

 

Inzien omgevingsvergunningen en verkeersbesluit

De omgevingsvergunningen, het verkeersbesluit en de bijbehorende stukken liggen van maandag 13 februari 2017 tot en met zondag 26 maart 2017 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Rozendaal, Kerklaan 1 in Rozendaal, op werkdagen van 8:30 uur tot 12:30 uur.

 

Beroep instellen

 

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden de omgevingsvergunningen, het verkeersbesluit en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

 

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunningen of het ontwerp verkeersbesluit kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen de genomen besluiten. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor het kappen van de bomen zijn gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp, zoals dat ter inzage heeft gelegen. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota van beantwoording zienswijzen Dorpsschool, die als bijlagen bij de betreffende besluiten zijn gevoegd.

 

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de besluiten niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

 

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.]

[Rozendaal] [10-02-2017]

[Burgemeester en wethouders ][gemeente Rozendaal],

Naar boven