Exploitatie-/anterieure overeenkomst inzake wijzigingsplan ‘Tentstraat ongenummerd’ te Vaals

Logo Vaals

Op grond van artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Vaals bekend een zakelijke beschrijving van de exploitatie-anterieure overeenkomst inzake het wijzigingsplan ‘Tentstraat ongenummerd’ te Vaals ter inzage te leggen.

Zakelijke beschrijving

Ten behoeve van de mogelijkheid tot het oprichten van een woning op het perceel Tentstraat ongenummerd te 6291 BJ Vaals, kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie E nummer 109, is een exploitatie-overeenkomst gesloten. Hierin zijn afspraken vastgelegd over de wederzijdse verplichtingen tussen gemeente en de grondeigenaren, in hoofdzaak gericht op de (kosten van de) inrichting van het exploitatiegebied.

Inzage

Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt vanaf 11 februari 2017 gedurende 2 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum en kan in het gemeentehuis kosteloos worden ingezien.

Indien gewenst is tegen betaling van de (leges-)kosten een afschrift te verkrijgen. De zakelijke beschrijving wordt tevens gepubliceerd op de website van de gemeente Vaals, www.vaals.nl.

Geen bezwaar

Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Mocht u nog vragen hebben over deze overeenkomst, dan kunt u (op maandag, dinsdag of donderdag) contact opnemen met I. Schrouff, afdeling Ruimte, cluster VROM via telefoonnummer 043-3068513.

Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan ‘Tentstraat ongenummerd’

Burgemeester en Wethouders van Vaals maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij het wijzigingsplan ‘Tentstraat ongenummerd’ heeft vastgesteld (planidentificatienummer NL.IMRO.0981.WPTentstraatong-VG01).

Het ontwerp-wijzigingsplan heeft 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn géén zienswijzen ingediend.

Ten opzichte van het ontwerp-wijzigingsplan is één wijziging aangebracht, inhoudende een tekstuele aanvulling van de toelichting van het wijzigingsplan met betrekking tot de inmiddels vastgestelde en in werking getreden Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg.

Op 13 april 2015 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Kern Vaals vastgesteld.

In dit bestemmingsplan is onderhavig perceel (Tentstraat ongenummerd te 6291 BJ Vaals, kadastraal bekend gemeente Vaals sectie E nummer 109) bestemd voor ‘Wonen’.

Vanwege het ontbreken van een woningbouwtitel, is de oprichting van een woning niet mogelijk. Wel is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om, middels een wijzigingsplan, woningbouw mogelijk te maken.

Hiertoe is het voorliggende wijzigingsplan opgesteld.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 11 februari 2017 voor de duur van 6 weken digitaal ter inzage via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.vaals.nl. Daarnaast ligt het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan met bijbehorende stukken tijdens de openingstijden in het gemeentehuis ter inzage liggen.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage ligging (11 februari tot en met 24 maart 2017) beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • -

    Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

  • -

    Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerpwijzigingsplan bij burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt.

Informatie over het instellen van beroep treft u aan op www.raadvanstate.nl.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het wijzigingsplan. Degene die beroep instelt, kan daarom ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovengenoemd adres.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn – naast het indienen van beroep- een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven