Ontwerpbestemmingsplan“Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid 2017”

Logo Geldermalsen

gemeente Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 10 februari 2017 ligt, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 Wro, voor zes weken het ontwerp van het bestemmingsplanBedrijventerrein Hondsgemet-Zuid 2017 ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen.

De planstukken zijn tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl : planidentificatie: NL.IMRO.0236.GDMhondsgemetzd17-OW01 én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplanneninzien/bestemmingsplan “BedrijventerreinHondsgemet-Zuid2017”

Toelichting op de planstukken

In het kader van de 10-jaarlijkse actualisatieplicht is het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid 2017’ opgesteld. De gemeenteraad heeft op 27 februari 2007 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft de ontwikkeling van het bedrijventerrein mogelijk gemaakt.

In de afgelopen jaren zijn drie herzieningen voor het plangebied opgesteld. Het doel hiervan was om de flexibliteit van het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid’ te vergroten. Zo is bijvoorbeeld de maximale oppervlakte van een bedrijfskavel losgelaten en is het mogelijk om af te wijken van de verkeersstructuur. De derde herziening is opgesteld om de vestiging van een grootschalig distributiecentrum mogelijk te maken, waarvoor de maximale bouwhoogte en de oppervlakte zijn verruimd. De drie herzieningen zijn opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid 2017’. Verder is in het bestemmingsplan ook het bestemmingsplan voor de realisatie van een tankstation aan de Plettenburglaan opgenomen.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit het oorspronkelijke plangebied van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid’. Aan dit plangebied is verder het tankstation gelegen aan de Plettenburglaan toegevoegd. Een aantal onderdelen uit het oorspronkelijke bestemmingsplan zijn al opgenomen in andere bestemmingsplannen. Het gaat dan om onderdelen van de Randweg en de rotonde bij de Randweg, ten noorden van de spoorlijn Geldermalsen – Tiel.

Beeldkwaliteitsplan

De gemeenteraad heeft een beeldkwaliteitsplan voor de ontwikkeling van Hondsgemet-Zuid vastgesteld. De uitgangspunten uit dit beeldkwaliteitsplan zijn ongewijzigd. Het beeldkwaliteitsplan is dus ongewijzigd. Dit vormt nu een onderdeel van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hondsgemet-Zuid 2017’. Het beeldkwaliteitsplan ligt gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn zijn belanghebbenden in de gelegenheid om een zienswijze in te dienen over het beeldkwaliteitsplan.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 23 maart 2017) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge reactie wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven