Ontwerp bestemmingsplan Tiel Oost-Vinkenhof

Logo Tiel

Er is een ontwerp bestemmingsplan ‘Tiel Oost Vinkenhof’ opgesteld. Het plan betreft het herstructureren van zowel de woningen als de woonomgeving. Hierdoor wordt het woonklimaat in de wijk opgewaardeerd. Tevens wordt in samenhang met het oplossen van de parkeerdruk, het stenige karakter beter in balans gebracht en wordt een aantrekkelijker verblijf- en woonomgeving gerealiseerd. Een belangrijk onderdeel van de kwaliteitsverbetering wordt verkregen door goede parkeervoorzieningen en een degelijke groenstructuur welke het wonen veraangenaamd. Deze bijdrage wordt met name geleverd door een kwalitatieve invulling en inrichting van het St. Josephplein, waarbij de ruimte gedeeld belang wordt, met privé (voor)tuinen en vergroening van het plein met een minimaal rijprofiel. Er wordt een blokje van 6 woningen aan het westelijke deel van de St. Josephstraat gesloopt, om plaats te maken voor een nieuw woonblok van 3 woningen. Hierdoor ontstaat ruimte om het gebied achter de St. Josephstraat bereikbaar te maken voor extra parkeren. Door inkorting van de diepe achtertuinen kan in het gebied een openbaar toegankelijke ‘achterstraat’ worden aangelegd waaraan kan worden geparkeerd.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van92 februari 2017 gedurende zes weken ter inzage in het Klant Contact Centrum (KCC), Achterweg 2, te Tiel. Indien men toelichting op deze documenten wil, kan telefonisch een afspraak gemaakt worden bij het Omgevingsloket (0344) 637 167. Ook is het mogelijk om via e-mail vragen te stellen (omgevingsloket@tiel.nl). Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0281.BP00029-on01 en de gemeentelijke website www.tiel.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de raad van de gemeente Tiel, p/a Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge zienswijzen in te brengen kan contact opnemen met de Griffie gemeente Tiel, mevrouw H. Pullen, telefoon: (0344) 637 373.

Naar boven