Vaststelling bestemmingsplan modificaties gastransportnet

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 januari 2017 het bestemmingsplan modificaties gastransportnet (gemeente Weststellingwerf) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gericht op vernieuwing en verbetering van het bestaande gastransporttracé van de Gasunie tussen Zwolle en Heerenveen, deelgebied Weststellingwerf. In de verschillende gemeenten waarin het tracé verder is gelegen worden hiertoe afzonderlijke procedures doorlopen. Het gaat primair om het vervangen, verleggen c.q. verwijderen van verouderde onderdelen en leidingen en het oplossen van dekkingsmanco’s. De voorgenomen aanpassingen in het gastransporttracé passen niet overal in het geldende bestemmingsplan. Ten behoeve van het verleggen van leidingen dienen nieuwe belemmeringsstroken aan de verbeelding te worden toegevoegd. Daarnaast moet als gevolg van het verwijderen van leidingen de betreffende belemmeringsstrook van de verbeelding worden gehaald.

Het bestemmingsplan behelst o.a. de navolgende aanpassingen. Zuidzijde gemeente vanaf de gemeentegrens (direct naast, oostzijde, rijksweg a32); verwijderen oude leiding over een afstand van zo’n 2 km in noordelijke richting en aanleg nieuwe leiding. Vanaf de Stellingenweg te Wolvega, kruising om den Noort, over een afstand van zo’n 4 km in noordelijke richting; verwijderen verouderd tracé (bestaande leiding neemt de gasvoerende functie over). Verschillende werkzaamheden bij het gasontvangststation aan de Lycklamaweg te Wolvega.

 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan kan vanaf donderdag 9 februari 2017 gedurende een termijn van zes weken (tot en met woensdag 22 maart 2017) worden ingezien bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Het bestemmingsplan is ook raadpleegbaar via www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0098.ModfcGasldgZwHveen-VA01.

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, tegen bovengenoemd besluit beroep indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Een beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener,

dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Als u beroep instelt, heeft dat geen schorsende werking. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dat verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan wanneer op dat verzoek is beslist.  

Naar boven