Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, Cuijkseweg ong., Haps’

Logo Cuijk

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, Cuijkseweg ong., Haps’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. Omdat de kosten anderszins zijn verzekerd, wordt hiervoor geen ontwerpexploitatieplan in procedure genomen.

Het plangebied ligt aan de Cuijkseweg ongenummerd, ten noorden van nummer 23, te Haps (5443 PA). Het plan maakt het bouwen mogelijk van een vrijstaande woning met bijgebouwen ter plaatse van de twee te slopen varkensstallen met bijgebouwen, in het kader van de regeling Ruimte voor Ruimte.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn de resultaten van de inspraak en wettelijk/bestuurlijk vooroverleg over het voorontwerpbestemmingsplan verwerkt. Ter voldoening aan de door het Waterschap Aa en Maas ingediende vooroverlegreactie is een klein (noordoostelijk gelegen) gedeelte van het plangebied, dat deel uitmaakt van de ter plaatse gerealiseerde EHS, niet meer in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen. De gevraagde wijziging van de bestemming van dit kleine gedeelte in ‘Natuur’ is reeds meegenomen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, Herziening 2016’. Er zijn geen (overige) inspraakreacties ingediend.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van donderdag 9 februari tot en met woensdag 22 maart 2017. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.18BPcuijkseweghaps-ON01.

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Roefs, afdeling Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0485-460 300. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Cuijk, 8 februari 2017

Burgemeester en wethouders van Cuijk

Naar boven