Voorontwerp bestemmingsplan Wapse – Camping Noordenveld

Logo Westerveld

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het besluit ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht geven burgemeester en wethouders kennis dat zij een bestemmingsplan hebben voorbereid voor Camping Noordenveld, Smitstede 1 te Wapse (NL.IMRO.1701.509PHZSmitsted1WPS-0001).

 

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt met ingang van 16 februari 2017 gedurende een termijn van zes weken ter inzage.

Waarom een nieuw bestemmingsplan

Op het perceel Smitstede 1 te Wapse is een agrarisch bedrijf gevestigd in de vorm van een melkveebedrijf met als nevenactiviteit boerencamping "Het Noordenveld". De eigenaren van het perceel hebben de wens om het agrarische bedrijf te beëindigen en de recreatieve voorzieningen op het perceel uit te breiden.

De gewenste ontwikkeling is niet passend binnen de regels van het huidige bestemmingsplan. Door middel van het opstellen van een zogenaamd postzegel-bestemmingsplan kan de gemeente medewerking verlenen aan het plan. In dit nieuwe bestemmingsplan zal het juridisch-planologisch kader voor de ontwikkeling worden vastgelegd.

Ter inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan Wapse – Camping Noordenveld ligt met ingang van 16 februari 2017 tot en met 29 maart 2017 voor een ieder voor inspraak ter inzage.

Het bestemmingsplan is op afspraak digitaal in te zien in het gemeentehuis van Diever. Het plan is ook raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Reageren

Gedurende de ter inzage termijn kan een ieder een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 7970 AB Havelte.

Wilt u hierbij het volgende zaaknummer vermelden: 185362.

Voor het indienen van een mondelinge reactie kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0521 (team Leefomgeving, afdeling Ruimtelijke Ordening). Van de mondeling ingebrachte inspraakreactie wordt een verslag opgemaakt.

Naar boven