ONTWERPBESCHIKKING UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE WABO

Logo Aa en Hunze

Zonne p a r k, Hunzeweg 41 te Nieuw Annerveen

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan artikel 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.10, artikel 2.12, eerste lid, sub a onder 3˚ en artikel 2.14 Wabo een omgevingsvergunning te verlenen voor:

Het gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan en/of beheersverordening , bouwen bouwwerk en inrichting milieu neutraal veranderen

* Nieuw Annerveen, Hunzeweg 41, het oprichten van een zonnepark.

Zakelijke inhoud

Er is een aanvraag ingekomen voor de realisatie van een zonnepark met een oppervlakte van ca. 2 ha. op agrarische gronden, kadastraal bekend Anloo, sectie AA, nrs. 915 en 231 (beide gedeeltelijk) en plaatselijk bekend aansluitend aan het perceel Hunzeweg 41 te Nieuw Annerveen. Tevens wordt voorzien in een landschappelijke inpassing.

Initiatiefnemer heeft de gemeente verzocht een planologische maatregel voor te bereiden om het bovenstaande mogelijk te maken. Voor de nieuw gewenste situatie heeft initiatiefnemer een aanvraag omgevingsvergunning met bijbehorende ruimtelijke onderbouwing ingediend met daarbij het verzoek voor deze vergunning af te wijken van het planologische regiem van het vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied”.

Ter inzage legging

De ontwerp omgevingsvergunning, de ontwerp verklaring van geen bedenkingen, de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 9 februari 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten ter inzage. Het ontwerpbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken is ook digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder ‘Inwoners en verenigingen’ / ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘Afwijken van het bestemmingsplan bij omgevingsvergunning’ / ‘Ontwerpbesluit’).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen tijdens kantoortijden na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via het Klantcontact centrum fysieke omgeving, telefoonnummer (0592) 26 78 21 of via kccfo@aaenhunze.nl

Naar boven