Vaststelling bestemmingsplan Plantage De Sniep– deelplan Het Pontveer

Logo Diemen

 

De gemeenteraad van Diemen heeft op 21 december 2017 het bestemmingsplan “Plantage De Sniep – deelplan Het Pontveer” gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied boven de tramlus van lijn 9, tussen Het Pontveer, Kriekenoord en het spoor. Dit plan is met name nodig vanwege een op onderdelen gewijzigde stedenbouwkundige invulling (m.n. hoogte en parkeernorm). De aard en omvang van de aanpassingen zijn weliswaar beperkt, maar zij maken actualisering van het bestemmingsplan wel noodzakelijk.

Het plan is op twee punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen; het betreft de aanvulling van artikel 1 met twee begrippen (artikel 1.22 en 1.27) en een geringe verschuiving van twee hoogtescheidingslijnen op de verbeelding.

Het bestemmingsplan ligt van 29 december 2017 t/m 8 februari 2018 bij de balie in het gemeentehuis ter inzage. Ook is het plan te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de planidn NL.IMRO.0384.BPplantagenoord3-VG01.

Van 30 december 2017 tot en met 9 februari 2018 kan beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep kan worden ingesteld door:

•een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de

gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld en meent een spoedeisend belang te hebben, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven