Bestemmingsplan Jan Dorrekenskade-Oost 73 en Zuidkade 28-31

Logo Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen maken bekend dat zij op 13 december 2017 het bestemmingsplan ‘Jan Dorrekenskade-Oost 73 en Zuidkade 28-31’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan biedt het planologisch kader voor de bouw van vijf grondgebonden woningen.

In onderstaande figuur is de situering van het plangebied weergegeven. Voor de exacte ligging wordt u verwezen naar de stukken.

Figuur 1: Rood omlijnd gebied: globale ligging plangebied (bron: Hubble)

Het ontwerpbestemmingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen, van 24 augustus tot en met 4 oktober 2017.

Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Ambtshalve is de verbeelding van het bestemmingsplan aangepast, zodat de dubbelbestemming ‘Waterstaat – waterkering’ en de gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone – vaarweg’ nu correct zijn weergegeven.

Raadplegen van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Jan Dorrekenskade-Oost 73 en Zuidkade 28-31’ met bijbehorende bijlagen wordt met ingang van 29 december 2017 gedurende zes weken (tot en met 8 februari 2018) ter inzage gelegd op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. U kunt de stukken inzien via de computer in de hal op het gemeentehuis. Ook kunt u het plan inzien via gemeentelijke website. Een andere mogelijkheid voor het inzien van het bestemmingsplan is via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.BPzdk28tot31jdk73-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Jan Dorrekenskade-Oost 73 en Zuidkade 28-31’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

College van burgemeester en wethouders,

Waddinxveen, 27 december 2017

Naar boven