Publicatie aanwijsbesluit bovengrondse voorzieningen voor inzameling huishoudelijke afvalstoffen

Logo Lochem

 

Op grond van art. 4, lid 2 van de afvalstoffenverordening gemeente Lochem 2011 hebben burgemeester en wethouders op 19 september 2017 de Staringweg in Almen aangewezen als tijdelijke locatie voor bovengrondse inzamelvoorzieningen voor huishoudelijk afval.

 

Toelichting:

Al enige tijd zijn wij in Almen op zoek naar een nieuwe  locatie voor een milieuparkje. Begin dit jaar hebben wij het milieuparkje aan de Whemerweg verwijderd. Het is nog niet gelukt om een definitieve locatie voor een milieuparkje te vinden. Om de inwoners van Almen toch de mogelijkheid te bieden papier, glas, textiel en PMD weg te brengen hebben wij tijdelijk een aantal bovengrondse containers geplaatst aan de Staringweg. De containers blijven staan tot het moment dat de definitieve locatie van de milieustraat bekend is. Wij denken hierover in het eerste kwartaal van 2018 meer duidelijkheid te krijgen.

 

Bezwaar:

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u hiertegen bezwaar maken. U dient binnen zes weken nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, bezwaar in bij burgemeester en wethouders. Gedurende de bezwaartermijn mag de vergunninghouder geen gebruik maken van de vergunning.

 

Voorlopige voorziening

Een bezwaarschrift tegen een besluit schort de werking van dat besluit niet op. Dit betekent dat de vergunninghouder, met ingang van de dag na afloop van de bezwaartermijn, gebruik mag maken van zijn vergunning. Om dit tegen te gaan, kunt u een voorlopige voorziening vragen. De vergunning treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

U vraagt een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Publiekscontacten, Hanzeweg 8 in Lochem, telefoon (0573) 289 222.

 

Naar boven