Ontwerp omgevingsvergunning Windpark Egchelse Heide

Logo Peel en Maas

uitgebreide procedure gemeente Peel en Maas

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Peel en Maas maakt bekend dat zij op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens is een omgevingsvergunning te verlenen voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ ten behoeve van de realisatie van het Windpark Egchelse Heide aan de Haambergweg te Egchel.

 

De onderhavige aanvraag om omgevingsvergunning voorziet in het plaatsen van 5 windturbines met een totaal vermogen van ca. 20 MW. Het plangebied is gelegen in het gebied plaatselijk bekend als ‘Egchelse Heide’, het betreft een zone aan de Haambergweg. Het betreft de kadastrale percelen Gemeente Helden, sectie H, nrs. 1525, 2236, 995,321 en 292.

 

De aanvraag om omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

 

  • 1. Bouwen (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo)

  • 2. Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (artikel 2.1 onder c Wabo)

  • 3. Beperkte milieutoets (artikel 2.1 lid 1 onder i Wabo)

 

Het onderdeel “planologisch strijdig gebruik” is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.1894.OMG0094-ON01.

T e r inzage

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 28 december 2017 gedurende zes weken ter inzage in het Huis van de Gemeente te Panningen. De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken zijn tijdens de openingstijden van de publieksbalie, bij voorkeur op afspraak, in te zien.

Zienswijze

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen gemotiveerd schriftelijk of mondeling zienswijzen bij ons college worden ingebracht.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als u een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en u belanghebbende bent. Op voorliggende procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Informatieavond

Initiatiefnemer, Windpark Egchelse Heide, en de gemeente stellen geïnteresseerden in de gelegenheid om zich te laten informeren over het plan. Hiervoor wordt op donderdag 11 januari 2018 tussen 18.00 en 20.00 uur een informatiemarkt georganiseerd in de hal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers Front-Office van team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. E-mailadres: info@peelenmaas.nl of telefoonnummer: 077- 306 66 66.

 

Panningen, 27 december 2017

Naar boven