Ontwerpbestemmingsplan “Rijnhoek”, Bodegraven

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken bekend dat vanaf donderdag 9 februari t/m woensdag 22 maart 2017 het ontwerpbestemmingsplan “Rijnhoek” ter inzage ligt, waarover iedereen een zienswijze kenbaar kan maken. Met deze publicatie wordt voldaan aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Rijnhoek” heeft betrekking op het bedrijvenpark Rijnhoek, de Dammekant (nummers 1 t/m 73 en 2 t/m 22 ) en de Vlietkade. Het plangebied wordt globaal begrensd door het tracé van de spoorlijn Leiden – Utrecht, de Oude Rijn en de sloot ten zuiden van de Vlietkade. Het bestaande bestemmingsplan voor dit gebied is verouderd en wordt daarom geactualiseerd. Het ontwerpbestemmingsplan “Rijnhoek” bevat een actuele planologische-juridische regeling voor het plangebied. Het bestemmingsplan heeft voor het overgrote deel een conserverend karakter. Uitzonderingen hierop zijn twee wijzigingsbevoegdheden voor één of meer woningen, enkele bouwregels die waar mogelijk flexibeler zijn geworden, opname van het bestaande geluidsbeleid in de regels van het bestemmingsplan en verlaging van de goot- en bouwhoogten voor de woningen aan de Dammekant en Vlietkade die daarmee meer in overeenstemming zijn gebracht met de huidige situatie. Verder zijn naar aanleiding van reacties op het eerdere voorontwerpbestemmingsplan enkele wijzigingen doorgevoerd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 9 februari t/m woensdag 22 maart 2017 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • 1.

    via: www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-nummer NL.IMRO.1901.Rijnhoek-BP40);

  • 2.

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/bestemmingsplan-rijnhoek;

  • 3.

    op papier (inclusief de onderliggende stukken) en digitaal tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum, Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl/.

Zienswijze

Gedurende voornoemde inzagetermijn kan iedereen een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Voor mondelinge reacties dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Inwoners en Bedrijven via telefoonnummer 0172 – 522 522. Van een mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt, dat na goedkeuring door de indienende partij als formele zienswijze zal worden behandeld.

De ontvangen reacties worden door de raad betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven